Friday , 29 March 2024

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: «Με τον κ. Σαββίδη πηγαίνατε αγκαζέ στη Θεσσαλονίκη και έλεγε ότι δεν θα γίνω ποτέ πρωθυπουργός»

Του Γ. Κατσιάνη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διακοπεί το πρωτάθλημα της Super League άφησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν πρόκειται να επιτρέψει «μια ποδοσφαιρική διαμάχη να μετατραπεί σε κοινωνική».

«Στην περίπτωση που αυτό το άρρωστο κλίμα συνεχιστεί, θα υποχρεωθούμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα», υπογράμμισε και προανήγγειλε την σύναψη μνημονίου για την επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σχετικά με την αποπομπή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ΝΔ, ο πρωθυπουργός τόνισε πως αποφάσισε να απομακρύνει ένα ευρωβουλευτή «που λειτούργησε ως οπαδός μιας ομάδας».

Περί «νταβατζήδων» και «φερέφωνων»

Στον πρωθυπουργό απάντησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να κατονομάσει τους «νταβατζήδες» και «φερέφωνα» των ΜΜΕ και του ποδοσφαίρου.

«Ο κ. Μαρινάκης είναι; Ο κ. Σαββίδης; Πείτε μας, ποια είναι αυτά τα φερέφωνα; Έχετε ευθύνη να τα αναφέρετε», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε «καλώς ήρθατε στην Ελλάδα».

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος στη δευτερολογία του κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την σχέση του με τους κ.κ. Μαρινάκη και Σαββίδη.

 «Ο κ. Μαρινάκης σας έκανε διθυραμβικά εξώφυλλα ενώ με τον κ. Σαββίδη πηγαίνατε αγκαζέ στη Θεσσαλονίκη και έλεγε πως δεν θα γίνω ποτέ πρωθυπουργός», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *