Friday , 19 April 2024

Μια ανάσα από το κέντρο του Κιέβου οι ρωσικές δυνάμεις – “Πάρτε τα όπλα” καλεί τους Ουκρανούς το υπουργείο Άμυνας

Στο βόρειο Κίεβο, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, έχουν φτάσει τα ρωσικά στρατεύματα, με την ουκρανική Κυβέρνηση να καλεί τους πολίτες να πάρουν τα όπλα για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους και να ετοιμάσουν μέχρι και …μολότοφ.

“Αερομεταφερόμενες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανία μάχονται γύρω από τις πόλεις Ντίμερ και Ιβανκίβ όπου έχει φτάσει μεγάλος αριθμός τεθωρακισμένων του εχθρού”, ανέφερε από την πλευρά του ο ουκρανικός στρατός στη σελίδα του στο Facebook, σύμφωνα επίσης με τον οποίον η προέλαση “των υπέρτερων δυνάμεων του στρατού σταμάτησε στον ποταμό Τετερόφ και έχει καταστραφελι η γέφυρα του ποταμού. Ωστόσο ρωσικά τεθωρακισμένα, όπως προαναφέρεται, έχουν ήδη φτάσει στα περίχωρα του Κιέβου και το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας καλεί τους πολίτες της πόλης να αντισταθούν.

Στόχος του Ρώσου προέδρου, όπως φαίνεται, είναι να καταλάβει ολοκληρωτικά το Κίεβο σήμερα. Ουκρανικές πηγές υπολογίζουν ότι είχαν συγκεντρωθεί συνολικά κάπου 90 ρωσικά τάγματα ενόψει της εισβολής, αναφέρουν ότι κατέρριψαν ρωσικό αεροσκάφος στο Κίεβο και εκτιμούν ότι στόχος της Μόσχας είναι να προβεί σε επίθεση για να καταλάβει το Κίεβο με τεθωρακισμένα αργότερα σήμερα. Από την πλευρά της η ουκρανική Κυβέρνηση δηλώνει ότι ο στρατός της Ουκρανίας στο Κίεβο είναι έτοιμος, εξοπλισμένος με αντιαρματικούς πυραύλους, τους οποίους έχουν προσφέρει στη χώρα οι ξένοι σύμμαχοί της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *