Μικρή μείωση των οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες το Μάρτιο-Παραμένουν στα ύψη,...

Μικρή μείωση των οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες το Μάρτιο-Παραμένουν στα ύψη, πάνω απο 5 δισ. ευρώ

424
SHARE
Mikri meiosi ton ofeilon tou dimosiou pros idiotes to Martio-Paramenoun sta ypsoi pano apo 5 dis euro

Σε 5,047 δισ. ευρώ διαμορφώνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές (χρέη υπουργειων/φορέων και εκκρεμούσες επιστροφές φόρου) του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Μάρτιο, έναντι 5,085 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο. Στην πρώτη θέση σε ότι αφορά τη παραγωγή χρεών εξακολουθούν να βρίσκονται τα Ταμεία και τα Νοσοκομεία.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς την αγορά αυξήθηκαν τον Μάρτιο κατά 98 εκατ. ευρώ, διαμορφούμενες στα 3,927 δισ. ευρώ, έναντι 3,829 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.

Αντίθετα οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων μειώθηκαν τον Μάρτιο κατά 136 εκατ. ευρώ, διαμορφούμενες στα 1,120 δισ. ευρώ έναντι 1,256 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.

Πρωταθλητές στα χρέη παραμένουν και αυτόν τον μήνα οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης με οφειλές 2,3 δισ. ευρώ (έναντι 2,26 δισ. τον Φεβουάριο) εκ των οποίων ο ΕΟΠΥΥ χρωστά το 1,2 δισ. ευρώ (έναντι 1,33 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο). Τα χρέη των νοσοκομείων ανήλθαν τον Μάρτιο στα 618 εκατ. ευρώ έναντι 574 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

LEAVE A REPLY