Μονάδα βιολογικού καθαρισμού απέκτησε ο δήμος Χαλκηδόνας

Μονάδα βιολογικού καθαρισμού απέκτησε ο δήμος Χαλκηδόνας

576
SHARE

Χρειάστηκε να περάσουν 13 ολόκληρα χρόνια από την πρώτη υπογραφή και την ένταξη της μελέτης του έργου στο πρόγραμμα “Θησέας” μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της μονάδας βιολογικού καθαρισμού στην Χαλκηδόνα, προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ.

Ο λόγος της καθυστέρησης ήταν η προσωρινή απένταξη του έργου, το 2014, λόγω οικονομικών προβλημάτων του δήμου, τα οποία ωστόσο ξεπεράστηκαν και ένα χρόνο αργότερα το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020, με αποτέλεσμα να παραδοθεί σήμερα.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Χαλκηδόνας, Γιάννης Τσουκνιδάς, τα οφέλη από τη λειτουργία της μονάδας είναι αναπτυξιακά αλλά και περιβαλλοντικά καθώς θα συγκεντρώνονται τα λύματα της δημοτικής κοινότητας Χαλκηδόνας.

“Η μονάδα βιολογικού καθαρισμού βρίσκεται ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία, καθώς τα βυτιοφόρα του δήμου αποθέτουν τα λύματα τους στην συγκεκριμένη μονάδα”, τόνισε ο κ.Τσουκνιδάς.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας χαρακτήρισε τη νέα μονάδα, έργο πολιτισμού με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και συνεχάρη την δημοτική αρχή για την αίσια έκβαση των πρωτοβουλιών ώστε το έργο να ολοκληρωθεί.

LEAVE A REPLY