Tuesday , 23 April 2024

“Μουδιασμένη” η τουριστική κίνηση για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου – Δεν θα ταξιδέψουν οι Θεσσαλονικείς

Καθόλου ευχάριστα δεν είναι τα πράγματα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, Βύρωνα Θεολόγη, όσον αφορά την “έξοδο” των βορειοελλαδιτών για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. “Δεν πάμε καθόλου καλά, δεν υπάρχει δυναμική”, προσθέτει μιλώντας στο Thesseconomy.gr ο κ.Θεολόγης.

Η ζήτηση, αναλυτικότερα, από τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας για προορισμούς στην εγχώρια αγορά, όπως το Καρπενήσι, το Πήλιο, τα Ζαγοροχώρια κ.α. είναι πολύ μικρή, ενώ σχεδόν μηδενική είναι η ζήτηση για το εξωτερικό, του πολέμου στην Ουκρανία και των πρόσθετων αυξήσεων που έχει επιφέρει στα ήδη επιβαρυμένα τιμολόγια της ενέργειας που “τρώνε” τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών και λόγω της πανδημίας, ενώ μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης και ο καιρός, που παραμένει σε χαμηλότερα των κανονικών θερμοκρασιών επίπεδα και μπορεί στη Θεσσαλονίκη να υπάρχει συνεχής λιακάδα με “δόντια” αλλά σε πολλές άλλες περιοχές επικρατεί κακοκαιρία.

Τα τουριστικά γραφεία εναποθέτουν τις ελπίδες τους για “Ανάσταση” στο Πάσχα, σε ένα μήνα ακριβώς από αύριο, και έχουν ετοιμάσει, όπως τονίζει ο κ.Θεολόγης πολλά και ελκυστικά πακέτα. Λόγω της μεγάλης αύξησης των τιμών των καυσίμων, εξάλλου, όπως επισημαίνει, συμφέρει πολύ περισσότερο να ταξιδέψει κανείς οργανωμένα παρά με ΙΧ.

Στις last minute κρατήσεις από σήμερα στηρίζει τις ελπίδες και την αισιοδοξία της για το τριήμερο και η Πιερία. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νομού, Ηρακλής Τσιτλακίδης, υπάρχει ζήτηση περισσότερο για τις περιοχές του ορεινού και ημιορεινού όγκου (Ελατοχώρι, Παλιός Παντελεήμονας, Λιτόχωρο, ενώ ασαφής είναι ακόμα η εικόνα για το Πάσχα.

Στο 60%-70% κινούνται για το τριήμερο οι κρατήσεις στο Πήλιο σύμφωνα με την τοπική Ένωση Ξενοδόχων, ενώ ο κλάδος τελεί σε κατάσταση αναμονής για το Πάσχα, εκφράζοντας ωστόσο ανησυχία συνολικά για τη φετινή τουριστική σεζόν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *