Μπαίνει στις… ράγες η ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ- Παραδόθηκε το...

Μπαίνει στις… ράγες η ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ- Παραδόθηκε το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο

782
SHARE

Φέτος μπαίνει στις… ράγες το σχέδιο ανάπλασης του εκθεσιακού κέντρου της Θεσσαλονίκης. καθώς παραδόθηκε στη διοίκηση της ΔΕΘ- Helexpo ΑΕ μελέτη για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο. Στόχος είναι η έκδοση του σχετικού ΠΔ και την προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού εντός του 2019. Αυτά ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΘ- Helexpo ΑΕ,Τάσος Τζήκας με την ευκαιρία της συνέντευξης Τύπου για την 83η ΔΕΘ. προσθέτοντας πως το ΕΧΣ προβλέπει τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου εμβληματικού εκθεσιακού κέντρου με νέο συνεδριακό κέντρο και ένα ξενοδοχείο «boutique», στο ήμισυ της έκτασης των 180 στρεμμάτων της Έκθεσης στο κέντρο της πόλης ενώ, στο υπόλοιπο τμήμα θα δημιουργηθεί ένα μητροπολιτικό πάρκο.

Όπως είπε ο κ. Τζήκας, τώρα ωριμάζει η προσπάθεια για την ανάπλαση του εκθεσιακού, που ξεκίνησε το 2013,  με την εκπόνηση αρχικής μελέτης και πρόσθεσε: «Εφόσον η ειδική χωρική μελέτη περάσει από δημόσια διαβούλευση, ώστε να ενσωματωθούν τυχόν παρατηρήσεις, θα ακολουθήσει η διαδικασία της έγκρισης από το υπουργείο Περιβάλλοντος και της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος. Στη συνέχεια θα προκηρυχθεί ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και θα καταλήξουμε στο χρηματοδοτικό σχήμα».

Όπως είπε ο κ. Τζήκας δεν μπορεί η Θεσσαλονίκη να μετεξελιχθεί σε ένα εκθεσιακό hub για την Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο αν δεν διαθέτει ένα state of the art εκθεσιακό κέντρο.

Τη στήριξή του στο σχέδιο ανάπλασης εξέφρασε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως η Έκθεση «πετάει στις διοργανώσεις, αλλά δυστυχώς έχει μείνει πίσω στις εγκαταστάσεις». Και διαβεβαίωσε πως η Περιφέρεια θα συμβάλει στην αξιοποίηση κοινοτικών πόρων για χρηματοδότηση των έργων που απαιτούνται..

Η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, επισήμανε ότι η ανάπλαση της περιοχής αποτελεί «επιλογή στρατηγικού χαρακτήρα τόσο για τη ΔΕΘ όσο και για την εικόνα της πόλης», ενώ υπεέρ της ανάπλασης τάχθηκε και η αντιδήμαρχος Οικονομικών Άννα Αγγελίδου.

LEAVE A REPLY