«Μπαράζ» επαφών του περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα με Αμερικανούς αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον

«Μπαράζ» επαφών του περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα με Αμερικανούς αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον

1428
SHARE

Σειρά επαφών με Αμερικανούς αξιωματούχους είχε ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε τον Λευκό Οίκο, όπου είχε συνάντηση με τον διευθυντή ευρωπαϊκών υποθέσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, Alton Buland.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν μεταξύ άλλων τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από τα εθνικά θέματα, την προετοιμασία των ΗΠΑ για την 83η ΔΕΘ ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του  προσφυγικού και τις επιπτώσεις του στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης, συζητήθηκε ο κεντρικός ενεργειακός ρόλος της Κεντρικής Μακεδονίας, με την ολοκλήρωση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ καθώς και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Κεντρική Μακεδονία, στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Κατά την παραμονή του στην αμερικανική πρωτεύουσα,ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε και με αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών, όπου είχε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τον βοηθό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις (Κύπρος, Ελλάδα, Τουρκία) Jonathan R. Cohen και τον διευθυντή για τις υποθέσεις της κεντρικής και νότιας Ευρώπης, Matthew Palmer.

«Στην ατζέντα των συζητήσεων, τόσο στο Λευκό Οίκο, όσο και στο State Department ήταν και η σημαντική γεωστρατηγική θέση και σημασία της Κεντρικής Μακεδονίας, τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και οι προοπτικές ανάπτυξης της αλλά και οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έδειξαν διάθεση ενημέρωσης για τα θέματα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και επιβεβαίωσαν τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας των ΗΠΑ με την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

LEAVE A REPLY