Μπλόκο στη διαδικασία εκκαθάρισης του ΟΑΣΘ από το ΣτΕ

Μπλόκο στη διαδικασία εκκαθάρισης του ΟΑΣΘ από το ΣτΕ

415
SHARE
Mpoloko sti diadikasiakratikopoiisis tou OASTH apo to StE

«Πάγωμα» της κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), κατόπιν της σχετικής αίτησης της απερχόμενης διοίκησης του Οργανισμού. Το ΣτΕ έκανε δεκτό μόνο το σκέλος τη έκδοσης προσωρινής διαταγής παγώματος της εκκαθάρισης αλλά απέρριψε αυτό του διορισμού νέου Δ.Σ, το οποίο παραμένει στη θέση του.

Με την προσφυγή τους, ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, ο τέως αντιπρόεδρος του οργανισμού, Νικόλαος Πετρογιάννης και το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Αγγελική Γρηγοριάδου, ζητούν να παγώσει η διαδικασία εκκαθάρισης του οργανισμού και η μεταβίβαση των μετοχών στη νεοσυσταθείσα εταιρεία Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ Α.Ε.), που αναμένεται να λειτουργήσει τον Δεκέμβριο του 2019.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση που υπογράφει ο πρόεδρος του θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αντιπρόεδρος Ιωάννης Γράβαρης, διατάσσεται η προσωρινή δικαστική προστασία των αιτούντων μέχρι την έκδοση απόφασης επί της εκκρεμούς αιτήσεως αναστολής.

Συγκεκριμένα:

«Έχοντας υπόψη το άρθρο των π.δ. 18/1959, όπως ισχύει, και εκτιμώντας εκατέρωθεν τους εκατέρωθεν ισχυρισμούς των διαδίκων, όπως διατυπώνονται στα κατατεθέντα δικόγραφα και συμπληρώθηκαν κατά την προφορική ανάπτυξη:

1. Απορρίπτουμε το αίτημα προσωρινής διαταγής καθόσων στρέφεται ευθέως κατά των διατάξεων των άρθρων 22 και 23 του ω. 4482/2017, καθώς και του εκδοθέντος βάσει του νόμου από 7-8-2017 πρακτικού της γενικής συνέλευσης των μετόχων του ΟΑΣΘ, με το οποίο διορίζονται, μεταξύ άλλων τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου και τίθεται ο ΟΑΣΘ, σε εκκαθάριση εν λειτουργία και προσωρινή συνέχιση της λειτουργίας του.

2. Διατάσσουμε ως προσωρινό μέτρο για την αποτελεσματική προσωρινή δικαστική προστασία των αιτούντων να μην κινηθεί η κατά το άρθρο 25 παρ του ν. 4482/2017 διαδικασία μέχρι την έκδοση απόφασης επί της εκκρεμούς αιτήσεως αναστολής».

LEAVE A REPLY