Μόλις το 3,5% των αιτήσεων εγκρίθηκε προς ένταξη στον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Μόλις το 3,5% των αιτήσεων εγκρίθηκε προς ένταξη στον εξωδικαστικό συμβιβασμό

898
SHARE

Μέχρι σήμερα 34.000 άτομα επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα του εξωδικαστικού συμβιβασμού (www.keyd.gov.gr),έχουν υποβληθεί 700 αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους, από τις οποίες μόλις 23 από αυτές έγιναν δεκτές!

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους (ΕΓΔΙΧ) του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Φώτης Κουρμούσης, κατά τη διάρκεια εσπερίδας για τη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).

Ο κ. Κουρμούσης έκανε λόγο για δυσλειτουργίες και «παράλογα σημεία» στη συγκεκριμένη ρύθμιση, στοιχεία τα οποία, όμως  απέδωσε στην «ακατανόητη», όπως τη χαρακτήρισε,στάση των Θεσμών.

Αναφερόμενος στο θέμα της εκχώρησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε funds, ο κ. Κουρμούσης υπογράμμισε ότι πριν από τρία χρόνια οι θεσμοί αρνούνταν να συζητήσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας bad bank στην Ελλάδα για τα κόκκινα δάνεια, κάτι που ζητούσε τότε ο αρμόδιος υπουργός Γ. Σταθάκης.

«Τότε έλεγαν αυτό απαγορεύεται από διεθνή ντιρεκτίβα και πριν από 4 μέρες έβγαλε ντιρεκτίβα η ίδια η ΕΕ και λέει ότι η μόνη λύση είναι να γίνει bad bank. Τους πήρε δηλαδή τρία χρόνια για να το καταλάβουν», δήλωσε ενώ ζήτησε από τους εκπροσώπους των φορέων της αγοράς να συσπειρωθούν και να καταθέτουν μαζικά τα αιτήματά τους, γεγονός – που όπως ανέφερε – θα διευκολύνει την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

LEAVE A REPLY