Μόνο με ειδική ιατρική συνταγή προσεχώς η χρήση αντιβιοτικών

Μόνο με ειδική ιατρική συνταγή προσεχώς η χρήση αντιβιοτικών

432
SHARE

Την καθιέρωση ειδικής ιατρικής συνταγής για την κατανάλωση αντιβιοτικών προανήγγειλε με σημερινές του δηλώσεις ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, στο πλαίσιο άμεσης λήψης μέτρων για την καταπολέμηση της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι θα ληφθούν μέτρα ώστε τα αντιβιοτικά να δίνονται μόνο με ιατρική συνταγή, και μάλιστα με φυλασσόμενη  συνταγή. (σ.σ: συνταγή που θα διατηρείται υποχρεωτικά από τον φαρμακοποιό για ένα διάστημα προκειμένου να μπορεί να ελέγχεται πού έδωσε το αντιβιοτικό). “Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών, γιατί οδηγεί σε αντίσταση των μικροοργανισμών, και τελικά οδηγεί σε λοιμώξεις, που θα μπορούσαμε να τις θεραπεύουμε πολύ πιο εύκολα. Ταλαιπωρούνται, ακόμα και πεθαίνουν άνθρωποι, ενώ θα ήταν πολύ εύκολο να θεραπευθούν. Θα πάρουμε πολύ συγκεκριμένα μέτρα, κατά της μικροβιακής αντοχής” τόνισε σχετικά.

Φέτος η εμβολιαστική κάλυψη για την γρίπη, σύμφωνα με τον κ.Μπασκόζο, διπλασιάστηκε σε σχέση με πέρσι και ότι η καμπάνια εμβολιασμών έχει αποδώσει εντυπωσιακά. «Τα εμβόλια έχουν διατεθεί όλα και ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που είχαμε πάρει πέρσι».

LEAVE A REPLY