Μόσχα: Απελάσεις Ελλήνων διπλωματών, μεταξύ των οποίων ο εμπορικός ακόλουθος

Μόσχα: Απελάσεις Ελλήνων διπλωματών, μεταξύ των οποίων ο εμπορικός ακόλουθος

988
SHARE

Μπορεί να μην ήταν άμεση, η “απάντηση” όμως της Μόσχας στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την ελληνική Κυβέρνηση τον Ιούλιο ήρθε σήμερα και είναι εξίσου δυναμική.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του, αναφέρεται ότι “στις 6 Αυγούστου στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Α. Φρυγανάς, στον οποίο επιδόθηκε νότα, με την οποία ενημερώνεται για τα ληφθέντα από ρωσικής πλευράς αντίμετρα ως απάντηση στις μη φιλικές πράξεις της Αθήνας τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους σε σχέση με Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες”.

Όπως αναφέρει το Sputnik, τα μέτρα περιλαμβάνουν και απελάσεις Ελλήνων διπλωματών, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές, το ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε στον Έλληνα πρέσβη την απόφαση να απελαθεί ο εμπορικός ακόλουθος της Ελλάδας και ο υπεύθυνος επικοινωνιών και απαγορεύθηκε επίσης η είσοδος στον Γιώργο Σακελλαρίου, διευθυντή διπλωματικού γραφείου του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, η Αθήνα ετοιμάζεται να αντιδράσει “κατάλληλα και ανάλογα”, ενώ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα, προκειμένου να του επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας για τις ρωσικές ενέργειες, με το επιχείρημα ότι η ελληνική πλευρά είχε επιβάλει μέτρα απαντώντας σε συγκεκριμένες, αυθαίρετες κινήσεις των Ρώσων και η σημερινή κίνηση της Μόσχας αντιθέτως είναι “ασύμμετρη”.

 

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY