Μ. Γεράνης: «Ο ΣΜΑ Ευκαρπίας συνέβαλλε στην αναβάθμιση της διαχείρισης των απορριμμάτων»

Μ. Γεράνης: «Ο ΣΜΑ Ευκαρπίας συνέβαλλε στην αναβάθμιση της διαχείρισης των απορριμμάτων»

566
SHARE

Την αποκάλυψη ότι στα δύο χρόνια λειτουργίας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Ευκαρπίας, οι δήμοι που εξυπηρετούνται μείωσαν σημαντικά το μεταφορικό κόστος, καθώς πραγματοποίησαν 4 εκατομμύρια λιγότερα χιλιόμετρα, έκανε ο πρόεδρος του περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κ. Μακεδονίας, Μιχάλης Γεράνης.  

Όπως τόνισε ο κ. Γεράνης, κατά την κοπή της πίτας στο ΣΜΑ Ευκαρπίας, η συγκεκριμένη δομή συνέβαλλε στην σημαντική αναβάθμιση της διαχείρισης των απορριμμάτων.

«Με την κατασκευή και λειτουργία του ΣΜΑ πείσαμε και τους πιο δύσπιστους και αποδείξαμε στην πράξη ότι ο σταθμός μεταφόρτωσης όχι μόνο δεν δημιούργησε κανένα απολύτως περιβαλλοντικό πρόβλημα στην περιοχή αλλά αντιθέτως έλυσε πολλά», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ενώ ανακοίνωσε ότι θα τοποθετηθεί μια επιπλέον πρέσα για την μεταφόρτωση των βιοαποδομήσιμων απορριμμάτων από τους καφέ κάδους που θα συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση της λειτουργίας του ΣΜΑ.

Δώσαμε μάχη με τους «εν αδίκω αγωνιστές», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της περιφερειακής ένωσης δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου.

«Κερδίσαμε ένα σημαντικό έργο που κοσμεί την περιοχή μας, βοηθάει στην εξοικονόμηση χρημάτων  και αναβαθμίζει την δύσκολη υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων», σημείωσε ο κ. Κυρίζογλου  και κάλεσε την τοπική αυτοδιοίκηση να ξεπεράσει τις «ψυχώσεις» και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και να προχωρήσει σε πιο δραστικές λύσεις όπως είναι η ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων.

LEAVE A REPLY