Thursday , 25 April 2024

Μ.Παγώνη: “Φοβάμαι μετά την Ανάσταση και τους Επιταφίους, γιατί ο κόσμος ήταν χωρίς μάσκες” – Συστάσεις για την παιδική ηπατίτιδα

Την ανησυχία της για την πορεία της πανδημίας COVID-19 μετά το Πάσχα, όπως και για τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά στο εξωτερικό εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, με σημερινές της δηλώσεις.

“Φοβάμαι μετά την Ανάσταση και τους Επιταφίους γιατί ο κόσμος ήταν χωρίς μάσκες. Θα δούμε τα αποτελέσματα σε 10-15 μέρες”, ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, ενώ για την έξαρση της ηπατίτιδας σε παιδιά είπε: “Η ηπατίτιδα σε μικρά παιδιά, κυρίως έως την ηλικία των 5-6 ετών, μας ανησυχεί, γιατί στο 10% των παιδιών που νόσησαν έγιναν μεταμοσχεύσεις. Βέβαια ήταν πετυχημένες όλες, όμως είχαμε έναν θάνατο, όπως ανακοινώθηκε από τον ΠΟΥ” και πρόσθεσε ότι “πιστεύουμε ότι αφορά σε κάποιον αδενοϊό”.

Στη συνέχεια, πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση με τα εμβόλια για τον COVID-19, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σχετίζεται με τον κορωνοϊό, ενώ υπογράμμισε ότι δε χρειάζεται πανικός, καθώς οι γιατροί ξέρουν πώς αντιμετωπίζεται η ηπατίτιδα και κάλεσε τους γονείς να προσέχουν το θέμα των συμπτωμάτων. “Επειδή παραπέμπει σε γαστρεντερικές διαταραχές με εμετούς και διάρροιες, πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με τον παιδίατρό τους”, πρόσθεσε σχετικάκαι τόνισε την ανάγκη για αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής, καθώς η ηπατίτιδα είναι μεταδοτική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *