Μ. Τεντόγλου: Από τα Γρεβενά στην κορυφή της Ευρώπης!

Μ. Τεντόγλου: Από τα Γρεβενά στην κορυφή της Ευρώπης!

1087
SHARE

Στην κορυφή της Ευρώπης βρίσκεται από χτες ο 20χρονος Μίλτος Τεντόγλου από τα Γρεβενά ο οποίος ανέβασε την Ελλάδα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, στο Βερολίνο. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με άλμα στα 8,25 μ. στην πέμπτη του και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Βερολίνο.

Στη δεύτερη θέση ήταν ο Γερμανός Φαμπιάν Χέινλε, με 8,13 μ., ενώ με την ίδια επίδοση- αλλά χειρότερο δεύτερο άλμα- πήρε το χάλκινο μετάλλιο ο Ουκρανός Σέρχι Νικοφόροφ.

Το χρυσό του Μ. Τεντόγλου ήταν το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική ομάδα στη διοργάνωση του Βερολίνου και το 24ο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Ήταν δε το ένατο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου και η πρώτη φορά που το κατέκτησε άλτης του μήκους, αφού ο Λούης Τσάτουμας είχε κατακτήσει το αργυρό το 2014 και ο Κώστας Κουκοδήμος το χάλκινο το 1994. Παράλληλα, ο Τεντόγλου έγινε ο νεαρότερος Ελληνας που αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης στίβου.

Χτες βράδυ, με απόφαση του δημάρχου Γρεβενών, Γιώργου Δασταμάνη, σε ένδειξη τιμής για τον πρωταθλητή Ευρώπης -ο οποίος είναι αθλητής της Γυμναστικής Ένωσης Γρεβενών-, φωταγωγήθηκε το δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης.

LEAVE A REPLY