Νέα δεδομένα στη Νέα Παραλία της Θεσ/νίκης και πάλι από τον Ιβάν...

Νέα δεδομένα στη Νέα Παραλία της Θεσ/νίκης και πάλι από τον Ιβάν Σαββίδη – Μίσθωσε το πρώην “Maison Crystal”

1319
SHARE

Νέα δεδομένα στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, στο τμήμα της Νέας Παραλίας, σηματοδοτεί και στον τομέα της αναψυχής των δημοτών η μίσθωση από την εταιρεία Dimera, του Ιβάν Σαββίδη, του κτηρίου-αναψυκτηρίου του Δήμου Θεσσαλονίκης στον «Κήπο του Ίσκιου», που παλαιότερα λειτουργούσε με την ονομασία «Maison Crystal». Στον Ιβάν Σαββίδη ως γνωστόν έχει περιέλθει με μακροχρόνια μίσθωση από το 2013 και έχει ανακαινιστεί ριζικά το ξενοδοχείο-σήμα κατατεθέν της Νέας Παραλίας, το “Μακεδονία Παλλάς”.

Κερδίζοντας τη «μονομαχία» με την εταιρεία GCA Holdings στη σημερινή δημόσια πλειοδοτική προφορική δημοπρασία για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου, ο Ιβάν Σαββίδης κατοχύρωσε το ακίνητο για έξι χρόνια- με δυνατότητα παράτασης για άλλα τρία χρόνια – με μίσθωμα 262.500 ευρώ ετησίως, το οποίο θα προσαυξάνεται μετά τα τρία χρόνια σε ποσοστό 3% ετησίως. Η GCA Holdings σημειωτέον έχει μισθώσει δυο από τα γυάλινα περίπτερα της παραλίας, όπως και το αναψυκτήριο της Ελιάς, στη Βέροια.

Το συγκεκριμένο ακίνητο είχε ανεγερθεί επί δημαρχίας Σωτήρη Κούβελα και στο παρελθόν είχε εξελιχθεί σε ένα από τα πιο αγαπημένα «στέκια» των Θεσσαλονικέων, είτε για έναν καφέ από το πρωί μέχρι το απόγευμα, είτε για χαλαρό ποτάκι το βράδυ με θέα το Θερμαϊκό, τόσο ως Maison Crystal, όσο και παλαιότερα ως Interni του Ομίλου Βαρβέρη-Interni Moda Bagno και πιο πριν ως «Θεσσαλονίκη Παλλάς», ενώ αρχικά λειτουργούσε εκεί μεγάλο Δημοτικό Αναψυκτήριο. Όμως από το 2013 – κατόπιν έξωσης των ενοικιαστών λόγω οφειλών – παρέμενε ξενοίκιαστο και όπως είναι φυσικό έχει υποστεί και φθορές με τόσο χρόνια αχρηστίας-αδράνειας. Μετά από περιστατικά κλοπών, είχε κλειδωθεί από τον Δήμο με νέες κλειδαριές και μεταλλικά πλαίσια, ενώ τον Ιανουάριο του 2018 είχε πιάσει και φωτιά. Ένα τμήμα του υπογείου του έχει παραχωρηθεί στην ΕΥΑΘ γιατί έχει κομβικές υπηρεσίες και  μηχανήματα σε αυτό το σημείο, ενώ το ακίνητο φέρεται να αντιμετωπίζει και θέματα νομιμότητας και εξ αρχής από την κατασκευή του ακόμη, αλλά και λόγω κλεισίματος μέρους του υπαίθριου  χώρου από τον παλαιό μισθωτή του.

«Μετά από αρκετά χρόνια μη λειτουργίας, σήμερα έγινε η δημοπρασία για το πρώην Maison Crystal στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης… Με την ολοκλήρωση και αυτής της διαδικασίας, απομένουν ακόμα οι διαγωνισμοί για τα υπόλοιπα δύο γυάλινα περίπτερα της Νέας Παραλίας. Μέχρι και σήμερα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης μεσω της επενοικίασης των περιπτέρων και του πρώην Maison Crystal έχει εξασφαλίσει έσοδα ύψους 660.000 ευρώ το χρόνο περίπου, ποσό που θα του επιτρέψει να τακτοποιήσει και τα κόστη συντήρησης που δεν είναι και λίγα», αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του στο facebook ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας, Γιώργος Δημαρέλος.

LEAVE A REPLY