Νέα δεδομένα στις διμερείς σχέσεις δημιουργεί η συμμετοχή της Ινδίας ως Τιμώμενης...

Νέα δεδομένα στις διμερείς σχέσεις δημιουργεί η συμμετοχή της Ινδίας ως Τιμώμενης Χώρας στην ΔΕΘ του 2019

455
SHARE

Η συμμετοχή της Ινδίας ως Τιμώμενης Χώρας στην ΔΕΘ του 2019 βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης της Πρέσβειρας της Ινδίας στην Ελλάδα, Shamma Jain και της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας καλωσόρισε την Πρέσβειρα της Ινδίας στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και σημείωσε ότι το γεγονός πως η Ινδία θα είναι Τιμώμενη Χώρα θα αναδείξει τις προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.
Επιπλέον, θα δώσει την δυνατότητα για σύσφιγξη των οικονομικών, εμπορικών, επενδυτικών, αλλά και πολιτιστικών επαφών ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ινδία.

Από την πλευρά της η κα. Shamma Jain, επισήμανε τις μακρές ιστορικές και πολιτισμικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ τόνισε πως η συμμετοχή της Ινδίας ως Τιμώμενης Χώρας θα δώσει ώθηση στις διμερείς εμπορικές σχέσεις, αλλά και στην παρουσίαση των προοπτικών της Ινδικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό στην ΔΕΘ του 2019 θα δοθεί η δυνατότητα για αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας σε τομείς όπως η γεωργία και ο τουρισμός.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, αναφέρθηκε στην σημαντική ενίσχυση της ΔΕΘ, μέσω του θεσμού της Τιμώμενης Χώρας, ενώ υπογράμμισε ότι η Ινδία θα πάρει την «σκυτάλη» από τις ΗΠΑ για να προσθέσει το δικό της «στίγμα» στο σημαντικότερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας.

LEAVE A REPLY