Friday , 19 April 2024

Νέα εποχή στη συνεργασία των λιμανιών της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν οι Οργανισμοί Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και Πατρών (ΟΛΠΑ) Α.Ε., με κύριο γνώμονα τη δημιουργία συνεργειών υψηλής προστιθέμενης αξίας και για τους δύο φορείς. 

Η υπογραφή του μνημονίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια», παρουσία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελου Κυριαζόπουλου και στελεχών των δύο εταιρειών.

Ειδικότερα, το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει μεταξύ άλλων την ανάληψη κοινών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και την ανταλλαγή πληροφόρησης, βέλτιστων πρακτικών και τεχνογνωσίας γύρω από ζητήματα όπως η υλοποίηση λύσεων logistics, η αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών με επίκεντρο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την προστασία του περιβάλλοντος, η ενδυνάμωση της θέσης των δύο λιμένων στο διεθνές στερέωμα και η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών τους. 

«Κρίσιμο ζητούμενο για όλους μας είναι τα ελληνικά λιμάνια να έχουν καθοριστικό ρόλο στη νέα εποχή των εμπορευματικών μεταφορών, των logistics, της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού. Στη βάση αυτή, χαιρετίζουμε τη συνεργασία μεταξύ της ΟΛΘ Α.Ε. και της ΟΛΠΑ Α.Ε., η οποία μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες για τους δύο οργανισμούς και την εθνική οικονομία», τόνισε ο κ. Κυριαζόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνος Λιάγκος τόνισε ότι στόχος είναι «να είμαστε ο κύριος πάροχος δικτύου συνδυασμένων μεταφορών πολλαπλών πυλών και λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Η δημιουργία συνεργειών με σημαντικούς εταίρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό αποτελεί βασικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση».  

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠΑ Α.Ε., Παναγιώτης Τσώνης υπογράμμισε ότι μέσα από τη συνεργασία τους τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας «θα αναπτυχθούν εμπορικά-οικονομικά ακόμα περισσότερο και θα βελτιώσουν τη θέση τους έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού, γεγονός που θα ωφελήσει την εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *