Νέα πρόκληση Ερντογάν: Οι Έλληνες στρατιώτες έκαψαν τη Σμύρνη!

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Οι Έλληνες στρατιώτες έκαψαν τη Σμύρνη!

623
SHARE

Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχείρησε να αλλάξει την… ιστορία. Καταφέρθηκε κατά της Ελλάδας επιρρίπτοντας ευθύνες στους Έλληνες στρατιώτες για την καταστροφή της Σμύρνης!

«Το μεγαλύτερο πλήγμα που δόθηκε στην όμορφη Σμύρνη, ήταν από τους Έλληνες στρατιώτες που έκαψαν την πόλη την ώρα που υποχωρούσαν» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Μην κοιτάζετε όσους λένε ότι την πόλη έκαψαν οι Τούρκοι… Τα πιο μεγάλα χτυπήματα τα έκαναν αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους πολιτισμένο σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή», είπε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης, στο πλαίσιο προεκλογικής τους περιοδείας. Οι πρόγονοί μας, υποστήριξε ο Ερντογάν, «δεν θέλησαν να καταστρέψουν, να κάψουν, επεδίωκαν πάντοτε να κτίσουν και να δημιουργήσουν, και αυτό όπως είπε φάνηκε από την ανάπτυξη της Σμύρνης μετά τον πόλεμο της ανεξαρτησίας».

Νωρίτερα, σε προεκλογική του ομιλία στη Σμύρνη, δήλωσε: «ρωτήστε τους ηγέτες των Καθολικών, των Ορθόδοξων, των Εβραίων πώς περνάνε τα τελευταία χρόνια, θα σάς πουν ότι τα καλύτερα χρόνια τους είναι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης μας».

LEAVE A REPLY