Νέα συλλαλητήρια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας στις 6 Ιουνίου-Σε πόλεις της...

Νέα συλλαλητήρια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας στις 6 Ιουνίου-Σε πόλεις της περιφέρειας

519
SHARE

Νέα συλλαλητήρια για το θέμα των Σκοπίων, αυτή τη φορά σε πόλεις της περιφέρειας και όχι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ετοιμάζονται για τις 6 Ιουνίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, η οποία ξεκαθαρίζει προς την ελληνική κυβέρνηση ότι “καμία ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία” δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ελληνική πλευρά”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην απόφαση αυτή οδήγησαν οι τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος, την ώρα μάλιστα, που οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και των Σκοπίων μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις.

Για τις κινητοποιήσεις τα μέλη της Επιτροπής, που συστάθηκε από τα συντονιστικά όργανα των δύο μεγάλων συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν ήδη προχωρήσει σε σειρά επαφών με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και έχουν ζητήσει από αυτούς να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των Ελλήνων πολιτών ενάντια στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας.

Εντός των επόμενων ημερών η Επιτροπή Αγώνα, σε συνεργασία με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις, θα ανακοινώσει τη διοργάνωση παράλληλων συγκεντρώσεων σε πόλεις της Ελλάδας, εκτός των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις επιλεγμένες πόλεις την 6η Ιουνίου στις 19:30.

“Μέσω των συγκεντρώσεων αυτών η Επιτροπή Αγώνα θα επιδιώξει να υπενθυμίσει στο πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι ο ελληνικός λαός έχει πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας και απαιτεί την εφαρμογή τους”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

LEAVE A REPLY