Νέες αγορές επιχειρεί να ανοίξει η 43η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς –...

Νέες αγορές επιχειρεί να ανοίξει η 43η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς – Επέκταση του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας

502
SHARE

Με ιδιαίτερα θετικούς οιωνούς και με στόχευση σε νέες αγορές περνά στην τελική ευθεία η προετοιμασία της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, στην οποία θα λάβουν μέρος συνολικά 124 εκθέτες από 13 χώρες και εμπορικοί επισκέπτες από 26 χώρες και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και γκαλά σε δημόσιο χώρο της πόλης.

Η ζήτηση για τη φετινή διοργάνωση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη,  ήταν τόσο μεγάλη που λόγω έλλειψης χώρου δεν κατέστη δυνατή η συμμετοχή περίπου 20 επιχειρήσεων και ο Σύνδεσμος προγραμματίζει την επέκταση του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας. ώστε στην Έκθεση του 2019 να μην υπάρχει πρόβλημα εξυπηρέτησης των ενδιαφερομένων.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι στις 26 χώρες προέλευσης των εμπορικών επισκεπτών περιλαμβάνονται φυσικά οι παραδοσιακές αγορές γούνας, Ρωσία, Ουκρανία, Τουρκία Ευρώπη και Αμερική, αλλά και νέοι αγοραστές από Ιαπωνία, Μογγολία, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν, Σρι Λάνκα, ενώ δεν λείπει και η Κίνα και έχουν προγραμματιστεί ειδικές πτήσεις charters προς την Καστοριά για την Έκθεση από τη Μόσχα (180 άτομα), αντίστοιχα από Κίεβο προς Θεσσαλονίκη και επίσης αναμένεται μεγάλη αποστολή από την Νότια Κορέα-μία αγορά που «ανοίγει» για τους Έλληνες γουνοποιούς και θεωρείται  σημαντική, αλλά και υψηλών απαιτήσεων.

Η 43η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” σε συνεργασία με την ΔΕΘ-Helexpo A.E.και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Όσον αφορά το γκαλά γούνας, φέτος θα πραγματοποιηθεί – όπως και πέρυσι – σε δημόσιο χώρο, αλλά σε διαφορετικό από πέρυσι, ο οποίος θα ανακοινωθεί προσεχώς και επιλέγεται σε συνεργασία με την πόλη (σ.σ: Είναι γνωστό εξάλλου ότι ο κ.Κορεντσίδης πρόκειται να διεκδικήσει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το αξίωμα του Δημάρχου Καστοριάς).

Η φετινή χειμερινή σεζόν πάντως, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς, δεν μπόρεσε να «ξεκολλήσει» τις εξαγωγές ελληνικής γούνας από το επίπεδο των 30 εκατ.δολαρίων (έναντι 400 εκατ. το 2013 και στις προ κρίσης καλές χρονιές), καθώς διεθνώς οι πελάτες δείχνουν μεν ενδιαφέρον αλλά δεν προβαίνουν σε μεγάλες εμπορικές κινήσεις. Παράλληλα στη Ρωσία την τελευταία διετία με την υποστήριξη της ρωσικής πολιτείας έχει ξεκινήσει η εγχώρια παραγωγή γουναρικών, γεγονός που προκαλεί πρόσθετες πιέσεις στην ελληνική γουνοποιία.

LEAVE A REPLY