Νέες επιτυχίες των τελωνειακών σε Κήπους και Πειραιά

Νέες επιτυχίες των τελωνειακών σε Κήπους και Πειραιά

1098
SHARE

Σε… μίνι κινητό «κοσμηματοπωλείο» είχε μετατρέψει τις αποσκευές του ένας Τούρκος ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα -Κωνσταντινούπολη.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Τελωνείου Κήπων, εντόπισαν επιμελώς κρυμμένα στις αποσκευές του 503 γραμμάρια χρυσών κοσμημάτων 14 καρατίων και 244 γραμμάρια φύλλων ακατέργαστου χρυσού 24 καρατίων. Για την παράβαση αυτή εισπράχθηκε πρόστιμο ύψους 11.600 ευρώ.

Όμως, οι υπάλληλοι του Τελωνείου Κήπων είχαν άλλη μια επιτυχία μέσα σε διάστημα λίγων ωρών: Σε ΙΧ αυτοκίνητο Έλληνα υπηκόου που προερχόταν από την Τουρκία, βρήκαν στις αποσκευές του το ποσό των 200.000 ευρώ (φωτογραφία) σε διάφορα χαρτονομίσματα, για τα οποία δεν υπέβαλε ως όφειλε Δήλωση Ρευστών Διαθεσίμων. Το πρόστιμο που αναλογεί στην παράβαση αυτή είναι 51.200 ευρώ.

Λαθραία τσιγάρα
Εξάλλου, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την καταστολή του λαθρεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών, όπλων, τσιγάρων και παραποιημένων προϊόντων, το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά, προχώρησε στην κατάσχεση δύο εμπορευματοκιβωτίων με λαθραία τσιγάρα.

Το Τμήμα Δίωξης, σε συνεργασία με το Τμήμα ανάλυσης κινδύνου της ΔΣΤΕΠ, αναλύοντας στοιχεία από το modus operandi λαθρεμπορικών ενεργειών που προέκυψαν από σχετικές κατασχέσεις του Α΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης, ενήργησε, με τη συνδρομή του συστήματος X-RAY, στοχευμένους ελέγχους που οδήγησαν στον εντοπισμό και την κατάσχεση, ως αντικειμένων λαθρεμπορίας, δύο εμπορευματοκιβωτίων με συνολικό περιεχόμενο 25.400.000 τεμάχια τσιγάρα. Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι αυτών ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 4.909.046,63 ευρώ.

Τα εμπορευματοκιβώτια επρόκειτο να μεταφορτωθούν για άλλο ελληνικό λιμάνι και στα σχετικά φορτωτικά έγγραφα τα φορτία τους είχαν δηλωθεί ως «Πάτωμα laminate» και «Γεωργικά μηχανήματα». Η έρευνα για τον εντοπισμό του τελικού παραλήπτη είναι σε εξέλιξη.

LEAVE A REPLY