Νέες κινητοποιήσεις από τους φαρμακοποιούς – Έντονη αντίδραση στα σχέδια Κυβέρνησης-θεσμών

Νέες κινητοποιήσεις από τους φαρμακοποιούς – Έντονη αντίδραση στα σχέδια Κυβέρνησης-θεσμών

232
SHARE

Για νέο κύμα κινητοποιήσεων, και μάλιστα δυναμικών, προετοιμάζονται οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας, αντιδρώντας στην πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης να νομοθετήσει εκ νέου την κοινή Υπουργική Απόφαση του 2016, σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα να ιδρύσουν φαρμακείο και σε μη φαρμακοποιούς.

Ο Πανελλήνιος Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προειδοποιεί με ανακοίνωσή του για κλιμακούμενες  αντιδράσεις στο αμέσως προσεχές διάστημα, οι οποίες όπως τονίζει θα γίνουν αντιληπτές από όλους.

«Το θέμα που έρχεται να νομοθετήσει σήμερα η Κυβέρνηση  με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (!) έχει λυθεί με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας , πριν από έξι μήνες και με συντριπτική πλειοψηφία (20-2)», εισημαίνει ο ΠΦΣ και προσθέτει: «Η κυβέρνηση υπακούοντας στις Τροϊκανές εντολές, επαναφέρει την απόφαση που το ΣτΕ μόλις κατήργησε.

Η κυβέρνηση  είχε την δυνατότητα  επικαλούμενη την απόφαση του ΣτΕ  να κλείσει οριστικά το θέμα. Δυστυχώς λέει σε όλα ΝΑΙ  στην Τρόικα. Εμείς θέλουμε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα ό,τι  ισχύει  σε όλη την Ευρώπη. Θέλουμε να εφαρμοσθεί και στην Ελλάδα αυτούσιο το Γερμανικό Νομοθετικό Πλαίσιο Ίδρυσης και Λειτουργίας Φαρμακείων. Θέλουμε να κάνουμε τα 11.000 Φαρμακεία , 11.000 Υγειονομικά Κέντρα  με επιστήμονες Φαρμακοποιούς, με επιστημονική κατάρτιση προσφοράς στη Δημόσια Υγεία. Ας αντιληφθεί ο κάθε ιδιώτης – μη φαρμακοποιός που θα  θελήσει να «επενδύσει» ανοίγοντας φαρμακείο με βάση τους κυβερνητικούς ακροβατισμούς, απλώς θα χάσει τα χρήματα του. Τις επόμενες ημέρες θα αντιληφθούν όλοι την κλιμάκωση των αντιδράσεων μας».

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης και ο γ.γ. Σεραφείμ Ζήκας.

LEAVE A REPLY