Νέες πτήσεις το φετινό χειμώνα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

Νέες πτήσεις το φετινό χειμώνα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

1611
SHARE

Συνολικά 288.000 περισσότερους επιβάτες κατέγραψε στο δεκάμηνο του 2018 το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, λόγω της αύξησης της διεθνούς κίνησης και το φετινό χειμώνα θα υπάρξουν πρόσθετες νέες συνδέσεις και πτήσεις, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργος Βήλος, από το βήμα του Διεθνούς Συνεδρίου για τον “Ασημένιο Τουρισμό”  με θέμα “Τουρισμός 55+ Μοχλός ανάπτυξης για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου”, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στους κόλπους της 34ης διεθνούς τουριστικής έκθεσης Philoxenia.

Παρουσιάζοντας για πρώτη φορά αποτελέσματα της διαρκούς έρευνας που πραγματοποιεί η Fraport για το προφίλ των επιβατών του αεροδρομίου της συμπρωτεύουσας, ο κ.Βήλος γνωστοποίησε ότι το 74% των ταξιδιωτών του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης είναι ένα “δυναμικό κοινό” μεταξύ 25-54 ετών, ενώ οι επιβάτες που ανήκουν στο ηλικιακό γκρουπ άνω των 55 ετών αποτελούν ένα ποσοστό της τάξεως του 15 %.

Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, όπως επισημάνθηκε, παρουσιάζει χαρακτηριστικά μητροπολιτικού αεροδρομίου, δηλαδή υπάρχει μεν εποχικότητα, αλλά όχι τόσο έντονα όσο σε άλλους προορισμούς της Ελλάδας. “Το στοίχημα είναι ο χειμώνας” τόνισε ο κ.Βήλος, γιαυτό και η Fraport από την πλευρά της παρέχει κίνητρα στις αεροπορικές εταιρείες να το εντάξουν στο πρόγραμμά τους κατά τους χειμερινούς μήνες, με έκπτωση περίπου 50% των αεροπορικών τελών. Αποτέλεσμα όπως σημείωσε ο κ.Βήλος είναι ότι φέτος το χειμώνα θα δούμε φέτος νέες πτήσεις εξωτερικού, νέες συνδέσεις, πολλές εκ των οποίων λόγω αυτού του κινήτρου, όπως με το Τελ Αβίβ, νέα δρομολόγια με Μπολόνια και Νυρεμβέργη, καθώς επίσης και νέα δρομολόγια εσωτερικού, όπως σύνδεση Θεσσαλονίκης-Μυτιλήνης και επανασύνδεση Θεσσαλονίκης-Χανίων από τη RyanAir.

Οι περισσότεροι επιβάτες του αεροδρομίου “Μακεδονία” επίσης έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο, με ποσοστό 79%  να έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση και προέρχονται από την Γερμανία, την Αγγλία, τη Ρωσία, την Κύπρο και το Ισραήλ. Αυτό, σύμφωνα με τον κ.Βήλο έχει ιδιαίτερη σημασία διότι διαφοροποιείται από την συνολική εικόνα της Ελλάδας, όπου στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται η Μ. Βρετανία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Ιταλία και δείχνει τους ιδιαίτερους δεσμούς που έχει η Θεσσαλονίκη με το Ισραήλ, τη Ρωσία και την Κύπρο.

LEAVE A REPLY