Thursday , 28 March 2024

Νέοι σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό

Του Γ. Κατσιάνη

Σε λειτουργία τίθενται από τις 20 Ιουλίου τέσσερις νέοι σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό.

Πρόκειται για τον  μετωπικό σταθμό διοδίων Καβάλας καθώς και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων Καβάλας (Άσπρα Χώματα κλάδοι 1 και 2) και Αγίου Ανδρέα (Εξόδου – Δυτικός Κλάδος).

Ειδικότερα, το τέλος διέλευσης στο σταθμό της Καβάλας ανέρχεται σε 1 ευρώ για τα δίκυκλα και τα τρίκυκλα, 1,4 ευρώ για τα ελαφρά οχήματα, 3,5 ευρώ για φορτηγά και λεωφορεία (με λιγότερους από τέσσερις άξονες) και 4,9 ευρώ για φορτηγά και λεωφορεία (με περισσότερους από τέσσερις άξονες).

Το τέλος διέλευσης στους πλευρικούς σταθμούς της Καβάλας (Άσπρα Χώματα κλάδοι 1 και 2) ανέρχεται σε 0,2 ευρώ για τα δίκυκλα και τα τρίκυκλα, 0,3 ευρώ για τα ελαφρά οχήματα, 0,8 ευρώ για φορτηγά και λεωφορεία (με λιγότερους από τέσσερις άξονες) και 1,1 ευρώ για φορτηγά και λεωφορεία (με περισσότερους από τέσσερις άξονες).

Τέλος, το τέλος διέλευσης στον πλευρικό σταθμό του Αγίου Ανδρέα ανέρχεται σε 0,3 ευρώ για τα δίκυκλα και τα τρίκυκλα, 0,4 ευρώ για τα ελαφρά οχήματα, 1 ευρώ για φορτηγά και λεωφορεία (με λιγότερους από τέσσερις άξονες) και 1,4 ευρώ για φορτηγά και λεωφορεία (με περισσότερους από τέσσερις άξονες).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *