Νέο δημαρχείο αποκτά ο δήμος Δέλτα

Νέο δημαρχείο αποκτά ο δήμος Δέλτα

762
SHARE

Σε δημαρχείο θα μετατραπεί μέχρι το 2020 το παραδοσιακό δημοτικό σχολείο Σίνδου.

Ειδικότερα, το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και προβλέπει την πραγματοποίηση των απαραίτητων εργασιών στο νεοκλασικό κτίριο προκειμένου να στεγαστούν υπηρεσίες του δήμου Δέλτα.

Η εγκατάσταση ανελκυστήρα, η διαμόρφωση πρόσβασης για άτομα με ειδικές ανάγκες ή μειωμένης κινητικότητας (ΑΜΕΑ) και η δημιουργία ενιαίου χώρου εκθέσεων-εκδηλώσεων στη σοφίτα, αποτελούν ορισμένες από τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στην εσωτερική διαρρύθμιση του κτιρίου.

«Στόχος μας είναι να σώσουμε το κτίριο αυτό που είναι ταυτισμένο με πολλές γενιές Σινδιωτών και να κατασκευάσουμε ένα δημαρχείο, αντάξιο της ιστορίας και της δυναμικής ολόκληρου του δήμου Δέλτα», δήλωσε ο δήμαρχος, Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Να σημειωθεί ότι το κτίριο του παλιού δημοτικού σχολείου Σίνδου θεμελιώθηκε το 1932, επί κυβέρνησης Ελευθερίου Βενιζέλου, αποπερατώθηκε επί προεδρίας Δημοσθένη Παπαδόπουλου και πρωτολειτούργησε το 1934-1935.

Έκτοτε και μέχρι το 1994 λειτουργούσε ως δημοτικό σχολείο και μάλιστα τα τελευταία χρόνια με διπλή βάρδια. Στο κτίριο είχε την έδρα του και ο Λαογραφικός – Πολιτιστικός Σύλλογος «Ρόδακας», όπου και λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα.

LEAVE A REPLY