Νέο εργοστάσιο στη Βόρεια Ελλάδα στο σχεδιασμό της “Atlantis-Pak” του Ιβάν Σαββίδη

Νέο εργοστάσιο στη Βόρεια Ελλάδα στο σχεδιασμό της “Atlantis-Pak” του Ιβάν Σαββίδη

1144
SHARE

Το περίπτερο της Atlantis-Pak, εταιρείας του Ομίλου Agrocom, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, επισκέφτηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τα στελέχη της εταιρείας, ο κ. Πιτσιόρλας είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί αναλυτικά σχετικά με την έναρξη διαμόρφωσης συγκεκριμένου πλάνου για τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου της στην περιοχή της Βορείου Ελλάδας καθώς και συνολικά για τα μελλοντικά της σχέδια. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα στοχεύει στην προμήθεια των προϊόντων της εταιρείας σε πολλούς πελάτες της στη Βόρεια Αφρική και στις χώρες της Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Atlantis-Pak, με πάνω από 2.500 πελάτες σε περίπου 100 χώρες ανά τον κόσμο, αποτελεί το μεγαλύτερο κατασκευαστή πλαστικών συσκευασιών για τρόφιμα παγκοσμίως.

Το 2017 τα ακαθάριστα έσοδα των πωλήσεων της εταιρείας ανήλθαν στα 7,1 δισ. ρούβλια. Τα καθαρά έσοδα των πωλήσεων ανήλθαν στα 6,5 δισ. ρούβλια. Το καθαρό κέρδος ανήλθε στο 1,1 δισ. ρούβλια.

Η γεωγραφική κάλυψη των πωλήσεων το 2017 έφτασε τις 91 χώρες, τρεις εκ των οποίων ήταν καινούργιες: το Κατάρ, η Κένυα και η Αιθιοπία. Οι χώρες στις οποίες σημειώθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό εξαγωγών το 2017 ήταν η Λευκορωσία, η Τσεχική Δημοκρατία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ταϊλάνδη και το Καζακστάν.

LEAVE A REPLY