Νέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και χιόνια!

Νέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και χιόνια!

1057
SHARE

Νέο κύμα κακοκαιρίας προβλέπει με έκτακτο δελτίο καιρού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται καταρρακτώδεις βροχές και χιόνια ακόμα και σε περιοχές με υψόμετρο τα 200 μέτρα!

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στο έκτακτο δελτίο καιρού της, ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση από αύριο Σάββατο (24/2) και από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:

α. τις ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες που θα επηρεάσουν:
1. Κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τα νοτιότερα) και την δυτική Πελοπόννησο.
2. Σταδιακά μέχρι και το απόγευμα την υπόλοιπη Πελοπόννησο, την Στερεά (περιλαμβανομένης και της Αττικής) τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
3. Από το μεσημέρι, μέχρι το πρωί της Κυριακής (25/2) την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και σταδιακά τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

β. τις παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής χώρας (πάνω από τα 800 μέτρα).

Κυριακή-Δευτέρα
Κακοκαιρία προβλέπεται και από το βράδυ της Κυριακής (25/2) και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:
α. τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν:

1. Την Κυριακή τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

2, Τη Δευτέρα (26/2), εκτός από τις παραπάνω περιοχές τα φαινόμενα θα επεκταθούν βαθμιαία σε όλη την υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι ιδιαίτερα έντονα από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

β. τις πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε άλλες περιοχές. Πιο αναλυτικά θα χιονίσει:
1. Την Κυριακή στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς – πάνω από τα 700 μέτρα. Επίσης, της Θεσσαλίας (πάνω από τα 500 μέτρα) και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας πάνω από τα 300 μέτρα.
2. Την Δευτέρα (26/2) και την Τρίτη (27/2) στα περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Θράκης (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 200 μέτρα), καθώς και της δυτικής και κεντρικής στερεάς με ενδεικτικό υψόμετρο τα 400 με 600 μέτρα.

LEAVE A REPLY