Νέο πακέτο έργων για τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Νέο πακέτο έργων για τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

488
SHARE

Νέο μεγάλο πακέτο έργων, που θα ενταχθούν στα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων) ολοκληρώνεται άμεσα η αξιολόγηση των σχετικών προτάσεων, που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο και πρόθεση του υπουργείου είναι προχωρήσει σε αύξηση του αρχικού προϋπολογισμού, η οποία “ξεπερνά κάθε προσδοκία”.

Ο αρχικός προϋπολογισμός είχε οριστεί στα 50 εκατ. ευρώ και αναμένεται να υπερδιπλασιασθεί. Επίσης, κάποιες από τις προτάσεις που δεν θα ενταχθούν στα συγκεκριμένα προγράμματα θα κατευθυνθούν προς ένταξη σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία που “τρέχει” το υπουργείο Οικονομίας.

Στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου υποβλήθηκαν περισσότερες από 110 προτάσεις, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνάει τα 130 εκατ. ευρώ και στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου υποβλήθηκαν περισσότερες από 75 προτάσεις με προϋπολογισμό, που ξεπερνάει τα 75 εκατ. ευρώ.

LEAVE A REPLY