Νέο φορέα για στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων πανελλαδικά προωθεί το υπουργείο Οικονομίας...

Νέο φορέα για στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων πανελλαδικά προωθεί το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης

512
SHARE

 

Τη δημιουργία μιας “συνεκτικής δομής δημόσιου συμφέροντος για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας”, δηλαδή ενός φορέα που θα συντονίσει και θα διευρύνει τις υπηρεσίες, που σήμερα παρέχονται από διάφορους θεσμικούς φορείς, ώστε να σταθεί αρωγός στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, δρομολογεί το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Το εγχείρημα, σύμφωνα πάντοτε με το ΑΜΠΕ, προωθείται από τον  αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη, σε συνεργασία με τον γενικό γραμματέα Στρατηγικών Επενδύσεων, Λόη Λαμπριανίδη και πρόκειται για έναν φορέα, ο οποίος θα παρέχει υποστήριξη από το κατάστημα της γειτονιάς μέχρι και μεσαίες επιχειρήσεις.

Μια τέτοια δομή εκτιμάται ότι θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί στην ευρύτερη συμβουλευτική και δικτύωση, την τεχνολογική αναβάθμιση μέσω πρόσβασης στις κατάλληλες πληροφορίες, την υποβοήθηση της εξαγωγικής διείσδυσης μέσω ενημέρωσης για διεθνείς τάσεις ή τη διευκόλυνση πρόσβασης σε διεθνείς επιχειρηματικές εκθέσεις και αγορές, καθώς και την προτυποποίηση και απόκτηση ονόματος (brand name). Γενικότερα, στοχεύει να προσφέρει υπηρεσίες για τη νέα επιχειρηματικότητα που απαιτεί μεγαλύτερη πληροφόρηση, τόσο για τα επιτεύγματα της επιστήμης όσο και για το διεθνές και εθνικό γίγνεσθαι.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η δομή αυτή θα πρέπει να μπορεί να παρέχει ηλεκτρονικές υπηρεσίες κεντρικά και να έχει «αντένες» στις περιφέρειες όπου θα μπορούν οι επιχειρήσεις να προστρέχουν. Με αυτό τον τρόπο, θα προσφέρονται -και σε τοπικό επίπεδο- υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στηριζόμενες σε εξειδικευμένες αναλύσεις.

Παράλληλα, ως χώρος συνάντησης θα επιδιώξει να έχει, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομίας, καταλυτική λειτουργία στην ανάπτυξη και ώσμωση των επιχειρήσεων με καινοτομική δυναμική και θα δημιουργεί ευκαιρίες συνεργασίας.

 

 

 

LEAVE A REPLY