Thursday , 28 March 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: “Δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στον καθεστωτισμό”

Βολές σε βάρος της κυβέρνησης για την διαχείριση της υπόθεσης των υποκλοπών και της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί, εξαπέλυσε από το βήμα της 86ης ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκος Ανδρουλάκης.

Ειδικότερα, τόνισε ότι το δίλημμα των επόμενων εκλογών δεν είναι “Μητσοτάκης ή χάος αλλά δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στον καθεστωτισμό και την αδικία που επιβάλλει η σημερινή κυβέρνηση, προσβάλλοντας κάθε δημοκράτη στην πατρίδα μας!”

“Σήμερα, βιώνουμε την πλήρη αποκαθήλωση και ηθική απαξίωση του επιτελικού κράτους -που βαφτίζω επιτελικό παρακράτος- του κ. Μητσοτάκη. Ενός απόλυτα συγκεντρωτικού, κλειστού και αδιαφανούς συστήματος ελέγχου και νομής της εξουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου”, υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης και απάντησε στην δήλωση του πρωθυπουργού περί  πολιτικής τερατογένεσης (σ.σ. το ενδεχόμενο να γίνει κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα). 

“Έχετε ακούσει για την τερατογένεση της αποστασίας του ‘65; Θυμάστε το ‘89 και το ειδικό δικαστήριο που κάποιοι θέλανε να βάλουν φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου; Την τερατογένεση του αντιμνημονιακού μετώπου εμπαιγμού που στήσατε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ για να ξεπλυθούν οι ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας; Όλα αυτά είχαν στόχο την παράταξη μας. Είναι χαραγμένα στο πολιτικό DNA μας”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

“Στρατηγικές αστοχίες στην ενέργεια”

Ο κ. Ανδρουλάκης επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση και για τις “στρατηγικές αστοχίες” στον τομέα της ενέργειας.

“Ακόμα και τώρα που ξαφνικά η κυβέρνηση θυμήθηκε τις ΑΠΕ, δεν έχουμε το ειδικό χωροταξικό, δεν υπάρχουν οι Ειδικές Περιβαλλοντικές μελέτες, απουσιάζουν πλήρως οι αναγκαίες επενδύσεις στο δίκτυο που θα επέτρεπαν τη διάχυση τους σε όλη την κοινωνία, οι επενδύσεις στις τεχνολογίες αποθήκευσης που θα επέτρεπαν την καλύτερη και αποδοτικότερη χρήση τους. Άρα για ποια πράσινη μετάβαση μιλάμε;”, αναρωτήθηκε ενώ χαρακτήρισε “ετεροχρονισμένα” τα μέτρα για την κοινωνική κατοικία.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. τάχτηκε υπέρ ενός νέου αναπτυξιακού σχεδιασμού που θα αναδείξει την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας “σε οικονομικό κόμβο για τη Βόρεια Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *