Thursday , 25 April 2024

Νίκος Φαχαντίδης:”Το ChatGPT φέρνει την επανάσταση στην επικοινωνία”

Του Γ.Κατσιάνη

Την πεποίθηση ότι το ChatGPT φέρνει την επανάσταση στην επικοινωνία, εξέφρασε ο διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής-Ρομποτικής του ΠΑ.ΜΑΚ., Νίκος Φαχαντίδης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Έξυπνη Οικονομία” της TV100 ο κ. Φαχαντίδης τόνισε ότι για πρώτη φορά αναπτύσσεται ένας διάλογος ανάμεσα στον χρήστη και την μηχανή αναζήτησης.

“Σήμερα, με το ChatGPT αλλάζει το περιβάλλον, με τη δημιουργία ενός γενικής εφαρμογής συστήματος που βασίζεται στην ανθρώπινη γλώσσα. Ωστόσο λειτουργεί με ένα παράξενο τρόπο καθώς είναι ένα σύστημα που προβλέπει τις επόμενες λέξεις, όπως παλαιότερα στα κινητά τηλέφωνα που όταν ξεκινούσες να πληκτρολογήσεις σου έβγαζε ολόκληρες λέξεις ή και προτάσεις”, δήλωσε.

Σχετικά με την λειτουργία του ChatGPT, ο κ. Φαχαντίδης υποστήριξε ότι “ταιριάζει περισσότερο ως βοηθητικό εργαλείο για τον άνθρωπο”.

“Για παράδειγμα στην εκπαίδευση, μπορεί στον μαθητή να διαμορφώσει ένα περιβάλλον για την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης. Επιπλέον, κάποιος που θέλει να δώσει συνέντευξη για εργασία, να κάνει μια προσομοίωση της συνέντευξης. Ωστόσο, καταγράφονται και αδυναμίες, όπως για παράδειγμα η αδυναμία να παραπέμψει ένα φοιτητή στη σωστή βιβλιογραφία”, υπογράμμισε.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του διευθυντή του Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής-Ρομποτικής του ΠΑ.ΜΑΚ. EXYPNH OIKONOMIA EPEISODIO 96 – YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *