ΝΔ: Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και περισσότεροι…

ΝΔ: Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και περισσότεροι…

487
SHARE

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τα νέα στοιχεία της «Εργάνη» για την απασχόληση ασκεί η ΝΔ δια του τομεάρχη της, Γιάννη Βρούτση.

Για «απόλυτη κυριαρχία της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης στις προσλήψεις Ιανουαρίου», κάνει λόγο ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας πως πάνω από τις μισές προσλήψεις (53,25%) αφορούν ευέλικτες μορφές εργασίας, ενώ καταγράφεται αρνητικό και το ισοζύγιο μισθωτής απασχόλησης, με 16.542 απολύσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση «τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των στοιχείων επιβεβαιώνουν ότι:
• Η μερική και εκ περιτροπής απασχόληση εξακολουθεί να διευρύνεται σε βάρος της πλήρους απασχόλησης, που συρρικνώνεται επικίνδυνα.
• Οι θέσεις πλήρους απασχόλησης, συνεχίζουν να αντικαθίστανται με θέσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης.
• Η αποκλιμάκωση της ανεργίας συντελείται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς.
• Καθιερώνεται στην αγορά εργασίας η γενιά των «φτωχών» εργαζομένων, με μισθό 327 ευρώ, δηλαδή χαμηλότερο ακόμη και από το επίδομα ανεργίας».

Όπως εξηγεί ο κ. Βρούτσης, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης -στις νέες προσλήψεις- το μήνα Ιανουάριο του 2018, έφτασαν το 53,25%, ενώ η πλήρης απασχόληση συρρικνώθηκε στο 46,75%. «Έχουμε δηλαδή πλήρη αντιστροφή της αναλογίας σε σχέση με πριν τρία χρόνια (Ιανουάριος 2014), όταν η πλήρης απασχόληση ήταν στο 54,47% και η μερική στο 45,53%», δήλωσε ο κ. Βρούτσης .επισημαίνοντας πως το ίδιο αρνητική, όμως, παραμένει η εικόνα και στο ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης, καθώς το μήνα Ιανουάριο χάθηκαν 16.542 θέσεις απασχόλησης.

«Όλα τα προηγούμενα, επιβεβαιώνουν την απογοητευτική κατάσταση που βιώνουν σήμερα εργαζόμενοι και άνεργοι.Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και περισσότεροι», δήλωσε ο κ. Βρούτσης προσθέτοντας πως η πρόταση της ΝΔ. για χαμηλότερους φόρους, μειωμένες εισφορές και στήριξη της επιχειρηματικότητας θα οδηγήσουν σε γρήγορη αποκλιμάκωση της ανεργίας, αύξηση της πλήρους απασχόλησης, με περισσότερες, νέες, ποιοτικές και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης!».

LEAVE A REPLY