Saturday , 20 April 2024

Νεκρός εθελοντής πυροσβέστης – Διασωληνώθηκαν άλλοι δύο

Έναν νεκρό μετράει η πύρινη λαίλαπα που καταστρέφει για τρίτο 24ωρο Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο. Σήμερα, λίγο πριν τις 3.30 εξέπνευσε εθελοντής πυροσβέστης από την Ιπποκράτειο Πολιτεία που τραυματίστηκε στο κεφάλι, ως συνέπεια ατυχήματος κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς στην Αττική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου ΚΑΤ, διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ κάτοικος της Ιπποκράτειου Πολιτείας, ηλικίας 38 ετών με κτύπημα στο κεφάλι με μη ανιχνεύσιμα ζωτικά σημεία, από πτώση στύλου της ΔΕΗ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης επί 70 λεπτά χωρίς αποτέλεσμα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Νοσοκομείου. Ανεξέλεγκτα καίνε τα μέτωπα και άλλες περιοχές με μικρότερα μέτωπα. Αρκετοί άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, ενώ δύο εθελοντές πυροσβέστες έχουν διασωληνωθεί στον νοσοκομείο ΚΑΤ.

Στην Αττική, η πυρκαγιά που αναζωπυρώθηκε χθες το μεσημέρι μαίνεται ανεξέλεγκτα και είναι πλέον μέσα στις Αφίδνες, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας πέρασε την εθνική οδό προς Καπανδρίτι, στο ύψος των διοδίων, ενώ από την άλλη πλευρά έφτασε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Δραματική είναι η κατάσταση στη βόρεια Εύβοια, εξαιρετικά δύσκολα είναι τα πράγματα στην Ηλεία και τη Μεσσηνία, ενώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις, σήμερα αναμένονται ισχυροί άνεμοι και η προοπτική εξέλιξής τους προκαλεί εφιάλτη στους επιτελείς της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας. Το μέτωπο της πυρκαγιάς παραμένει ισχυρό στη Μεσσηνία, ενώ προβληματισμό προκαλεί και το νέο μέτωπο στην Φωκίδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *