Νεκρός ο πιλότος του ελληνικού Mirage 2000-5, που κατέπεσε στο Αιγαίο κοντά...

Νεκρός ο πιλότος του ελληνικού Mirage 2000-5, που κατέπεσε στο Αιγαίο κοντά στη Σκύρο, μετά από αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών

1799
SHARE

Νεκρός είναι σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου ο πιλότος του Mirage 2000-5 που κατέπεσε ΒΑ της Σκύρου στις 12:15 το σήμερα το μεσημέρι, λίγο πριν την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Σκύρου, ενώ επέστρεφε από επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών.

“Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της Π.Α.”, αναφέρει η ανάρτηση του κ.Καμμένου στο twitter.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε εννέα ναυτικά μίλα βορειοανατολικά της νήσου Σκύρου, αφού η διαδικασία αναχαίτισης είχε ολοκληρωθεί. Το ενλόγω αεροσκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν επικεφαλής  (νο.1) του σχηματισμού των δυο αεροσκαφών που είχαν σηκωθεί για να αναχαιτίσουν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που είχαν μπει χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών στο κεντρικό Αιγαίο. Για την πτώση του αεροσκάφους ενημέρωσε ο πιλότος του δεύτερου αεροσκάφους.

 

LEAVE A REPLY