Νομική συνδρομή της ΚΕΔΕ για να μη χαθεί καμία πρώτη κατοικία

Νομική συνδρομή της ΚΕΔΕ για να μη χαθεί καμία πρώτη κατοικία

349
SHARE

Οι τρόποι στήριξης των πολιτών που έρχονται αντιμέτωποι με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, εξαιτίας των οφειλών τους σε τράπεζες και στο Δημόσιο θα βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης ήδη έχει δώσει εντολή στη νομική υπηρεσία της Ένωσης να διερευνήσει τρόπους, στο πλαίσιο του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, στήριξης των πολιτών που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.

Ο πρόεδρος του οργάνου σημειώνει ότι “η διαχείριση του ζητήματος των κόκκινων δανείων πρέπει να αποτελέσει την πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης, γιατί από την 1-1-2018 ο κίνδυνος χιλιάδες οφειλέτες να χάσουν τα σπίτια τους, είναι υπαρκτός”.

Η ΚΕΔΕ επικαιροποίησε στο Συνέδριό της πριν μερικές ημέρες στα Ιωάννινα, απόφαση που έχει λάβει από το Νοέμβριο του 2016, με την οποία ζητά από την Κυβέρνηση την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία θα προστατευτεί η πρώτη κατοικία από κατάσχεση λόγω οφειλών μέχρι ενός ύψους, σε Δήμους ή Εφορία.

Ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι “δεν  πρέπει να επιτρέψουμε να χαθεί ούτε ένα σπίτι συμπολίτη μας που βρέθηκε πραγματικά  στη δύσκολη θέση να μην μπορεί να εξυπηρετήσει το δάνειό του. Οφείλουμε παράλληλα ως Κράτος να διαχωρίσουμε αυτούς που έχουν αντικειμενική δυσκολία να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, από αυτούς που είναι συστηματικά κακοπληρωτές”.

 

LEAVE A REPLY