Νοτοπούλου και Λουφάκης επανεκκινούν την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας

Νοτοπούλου και Λουφάκης επανεκκινούν την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας

996
SHARE

Η ανάγκη επανασχεδιασμού του στρατηγικού πλάνου της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ) στην κατεύθυνση της μετεξέλιξης του φορέα σε μεταμνημονιακό όχημα ανάπτυξης για τη Βόρεια Ελλάδα, τονίστηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης που είχε η υφυπουργός Εσωτερικών, Κατερίνα Νοτοπούλου με τον πρόεδρο της Ζώνης, Κυριάκο Λουφάκη.

Όπως τόνισε η κα Νοτοπούλου, στόχος της ΑΖΚ είναι να συνενώσει και να υποστηρίξει τις καινοτόμες δράσεις στην περιοχή, να προσελκύσει επενδύσεις και να εξάγει καινοτομία, υποστηρίζοντας τους ερευνητές και τους νέους επιχειρηματίες.

Από την πλευρά του, ο κ. Λουφάκης υπογράμμισε πως προτεραιότητα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας είναι να λειτουργήσει ως συντονιστής όλων των θυλάκων καινοτομίας που υπάρχουν στην περιοχή, όπως είναι το ΑΠΘ, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και των θερμοκοιτίδων που αναπτύσσονται στη Β.Ελλάδα.

Ο νέος πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας αν και σημείωσε πως το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής, επισήμανε πως η έλλειψη χρηματοδοτικών εργαλείων εξακολουθεί να παραμένει σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ωστόσο, υπογράμμισε πως η δημιουργία χώρων συγκέντρωσης καινοτομίας, σύμφωνα με το πρότυπο της Τεχνόπολης, όπου θα συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο εταιρίες και ερευνητικά κέντρα, θα συμβάλλουν στη δημιουργία συγκριτικών πλεονεκτημάτων.

Το επόμενο διάστημα, ο πρόεδρος της ΑΖΚ, Κυριάκος Λουφάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιάσει αναλυτικά το πρόγραμμα δράσεων του φορέα.

LEAVE A REPLY