Ν. Μαριάς: Αποκαλύψεις για το διατροφικό σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά- Ερωτήματα...

Ν. Μαριάς: Αποκαλύψεις για το διατροφικό σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά- Ερωτήματα για την Ελλάδα

943
SHARE
Ν. Μαριάς: Αποκαλύψεις για το διατροφικό σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά- Ερωτήματα για την Ελλάδα

 

Τις τεράστιες ευθύνες των αρμόδιων εποπτικών αρχών, για το νέο διατροφικό σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά, στηλίτευσε ο πρόεδρος του κόμματος «Ελλάδα – Ο Άλλος Δρόμος» και ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Παράλληλα, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ART επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου «υποχρεούται να μας διαβεβαιώσει ότι η παρτίδα με τα 300 κιλά μολυσμένης σκόνης, από ασπράδια αυγών που εισήχθησαν από τη Γαλλία, δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην ελληνική αγορά».

Οι αρχές γνώριζαν από το 2016!

«Πρώτα από όλα η ύποπτη παρτίδα εντοπίστηκε τον Μάιο του 2017 στην ΕΕ και ενώ οι αρμόδιες αρχές το γνώριζαν, δεν έλαβαν άμεσα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών στην Ευρώπη», είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Μαριάς και συνέχισε: «Μας ενημέρωσαν τελικά στις 7 Αυγούστου και το χειρότερο είναι ότι ενώ η Κομισιόν γνώριζε πως το πρόβλημα υφίσταται από το Σεπτέμβριο του 2016, δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια. Η Ολλανδική Κυβέρνηση μάλιστα ενημερώθηκε το Νοέμβριο του 2016, αλλά έκανε την “πάπια”. Γνώριζαν λοιπόν το πρόβλημα εδώ και καιρό και όμως άφησαν τον κόσμο να καταναλώσει τα ύποπτα αυγά, το κρέας των πουλερικών και άλλα τρόφιμα που παράγονται από αυγά. Τελικά στις 7 Αυγούστου και όταν πλέον δεν μπορούσαν να καλύψουν το διατροφικό σκάνδαλο, ενημέρωσαν τους πάντες».

Εισήχθη πατρίδα 300 κιλών στην Ελλάδα!
Και οι αποκαλύψεις του κ. Μαριά συνεχίστηκαν: «Αυτό που, κυρίως, με ενδιέφερε ήταν εάν μετά τον Μάιο του 2017 μπήκε στην Ελλάδα κάποια παρτίδα. Ρώτησα λοιπόν και μου απήντησαν ότι μια παρτίδα αυγών έχει εισαχθεί στην Ελλάδα, αλλά δεν απάντησαν πότε. Εγώ επέμενα να μάθω εάν αυτά κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά και μου απάντησαν από την Επιτροπή άτυπα, εκτός μικροφώνου και προφορικά ότι αυτά δεν κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Ζήτησα να μας διαβεβαιώσουν και γραπτώς αλλά δεν το έπραξαν. Το βράδυ της 31ης Αυγούστου με ενημέρωσαν ότι πρόκειται για μια παρτίδα σκόνης από ασπράδια αυγών 300 κιλών η οποία εισήχθη στην Ελλάδα από τη Γαλλία, αλλά και πάλι δεν μας διαβεβαίωσαν γραπτώς εάν κυκλοφόρησε ή όχι στην αγορά. Επίσης ζήτησα από τα αρμόδια Ελληνικά Υπουργεία να μας απαντήσουν εάν η ύποπτη σκόνη αυγών κυκλοφόρησε στην Ελλάδα, αλλά δεν απάντησαν».

Τα ερωτήματα

Όπως είπε ο πρόεδρος του κόμματος «Ελλάδα – Ο Άλλος Δρόμος», «αξιώνουμε από τις ελληνικές αρμόδιες Αρχές και ειδικά από τον κ. Αποστόλου να διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι αυτή η παρτίδα με 300 κιλά μολυσμένης σκόνης, από ασπράδια αυγών που εισήχθησαν από τη Γαλλία, δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην Ελλάδα». Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε ο κ. Μαριάς, προκύπτουν τρία ερωτήματα:

Πρώτον, «ενδιαφέρεται ή όχι η ελληνική κυβέρνηση για την υγεία και την σωστή πληροφόρηση των Ελλήνων πολιτών»;

Δεύτερον, «ποια είναι η θέση της ΝΔ και των υπόλοιπων κομμάτων» και,

Τρίτον, «γιατί κάνουν τους Κινέζους»…

LEAVE A REPLY