Ν. Μηταράκης: Η ΝΔ είναι υπέρ της λελογισμένης αύξησης του κατώτατου μισθού

Ν. Μηταράκης: Η ΝΔ είναι υπέρ της λελογισμένης αύξησης του κατώτατου μισθού

494
SHARE

«Η ΝΔ είναι υπέρ της κατάργησης καταρχήν του υποκατώτατου μισθού για τους νέους εργαζόμενους γιατί δημιουργεί εργαζόμενους δύο ταχυτήτων, άρα θεωρούμε ότι πρέπει να εξισωθεί ο κατώτατος μισθός για όλους τους εργαζόμενους, και ναι είμαστε υπέρ της λελογισμένης αύξησης αυτού του κατώτατου μισθού, όπως προβλέπεται και από την κείμενη νομοθεσία», τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Αναφερόμενος στις συλλογικές συμβάσεις, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι «η ΝΔ πάντα ήταν υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων» προσθέτοντας ωστόσο πως «αυτό που έχουμε πει επανειλημμένα και είναι μια πραγματικότητα, είναι ότι όσο η ανεργία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, η πραγματικότητα είναι ότι και η διαπραγματευτική δυνατότητα των εργαζομένων αλλά και η δυνατότητα των επιχειρήσεων να πληρώσουν υψηλότερους μισθούς, όταν ακόμα βρισκόμαστε σε ένα καθεστώς χαμηλής ανάπτυξης, είναι από τη φύση του δυστυχώς περιορισμένο».

Ο κ. Μηταράκης άσκησε δριμεία κριτική στις πολιτικές της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε, είχαν ως αποτέλεσμα η χώρα να χάσει 34 δισεκατομμύρια ευρώ από δυνητικό πλούτο, λόγω της επιστροφής της ύφεσης το 2015. Επίσης, ερωτηθείς εάν η ΝΔ θα προχωρήσει σε απολύσεις στο Δημόσιο, ο αν. τομεάρχης Εργασίας του κόμματος τόνισε ότι «είναι ξεκάθαρη η άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι πλέον δεν χρειάζονται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο», καθώς αυτό «έχει φτάσει σε ένα επίπεδο, το οποίο είναι πιο ανεκτό, δημοσιονομικά πιο υποστηρήξιμο και αυτό πλέον αποτελεί τη βάση”.

«Είναι ξεκάθαρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο θέμα των απολύσεων. Το λέω γιατί είναι δεδομένο ότι καθώς μπαίνουμε σε μια μακρά προεκλογική περίοδο, η ”καραμέλα” ΝΔ = απολύσεις, θα είναι στο στόμα του κάθε στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.

LEAVE A REPLY