Thursday , 28 March 2024

Ν. Παναγιωτόπουλος: «Πάνω από 20 κρούσματα κορωνοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις»-Για ποιο λόγο αναβλήθηκε η κατάταξη των στρατεύσιμων της Γ’ ΕΣΣΟ

Την αποκάλυψη ότι έχουν σημειωθεί περισσότερα από 20 κρούσματα κορωνοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις, έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως ο αριθμός αυτός είναι σχετικά μικρός, σε σχέση με το προσωπικό των 100.000 και πλέον ανθρώπων που υπηρετούν σήμερα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Επιπλέον, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τάχτηκε υπέρ του μέτρου του εγκλεισμού των στρατεύσιμων, σημειώνοντας πως «από την ημέρα που εφαρμόστηκε στις στρατιωτικές σχολές, δεν καταγράφηκε ούτε ένα κρούσμα».

Σχετικά με την αναβολή της κατάταξης των στρατεύσιμων της Γ’ ΕΣΣΟ στον Στρατό Ξηράς και στο Πολεμικό Ναυτικό και της Β’ ΕΣΣΟ στην Πολεμική Αεροπορία, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως η μετάθεση της ημερομηνίας για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου  κρίθηκε αναγκαία «για λόγους αραίωσης του στρατεύσιμου προσωπικού στις μονάδες».

«Την ημέρα κατάταξης των στρατευσίμων όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων θα τους διανέμεται ένα κυτίο (κουτί), το οποίο θα περιέχει αντισηπτικό, μάσκες, γάντια και οδηγίες, σε υλοποίηση των μέτρων προστασίας του στρατιωτικού προσωπικού έναντι της πανδημίας, το οποίο κατασκευάζεται και συσκευάζεται με μέριμνα του ΓΕΣ», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *