Thursday , 28 March 2024

Ν.Σύψας:”Τρέμουμε την επιστροφή των παραθεριστών, ειδικά των νέων”-Και δεύτερο ξενοδοχείο με μετανάστες σε καραντίνα στη Θεσ/νίκη

Έκκληση σε όσους επιστρέφουν από διακοπές να μην έρχονται σε επαφή με την οικογένειά τους και με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες για τουλάχιστον επτά ημέρες απευθύνει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ.Σύψας τόνισε ότι ένα από τα βασικά προβλήματα που ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς είναι η επιστροφή των εκδρομέων. “Πραγματικά τρέμουμε την επιστροφή των παραθεριστών και ειδικά των νέων ατόμων. Σημαντικό είναι, «να βγάλουμε τον Αύγουστο». “, ανέφερε χαρακτηριστικά και απηύθυνε έκκληση στον κάθε πολίτη να προστατεύσει τον εαυτό του και τις ευπαθείς ομάδες. Η συμβουλή του για όσους γυρίζουν από τις διακοπές τους είναι για τουλάχιστον 7 μέρες να μην έρχονται σε επαφή με την οικογένειά τους και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και να φορούν μάσκα, αν έχουν μέσα στο σπίτι ευπαθή άτομα, όπως γιαγιάδες και παπππούδες.

«Έχουμε πόλεμο, ο οποίος γενικά δεν πάει καλά τις τελευταίες ημέρες, με την έννοια ότι έχουμε αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων.», πρόσθεσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Θεσ/νίκη: Και δεύτερο ξενοδοχείο με μετανάστες σε καραντίνα

Στο μεταξύ, σε καθεστώς καραντίνας τέθηκε και δεύτερο ξενοδοχείο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, που φιλοξενεί μετανάστες και πρόσφυγες, λόγω κρούσματος covid-19. Πρόκειται για ξενοδοχείο στη Σίνδο του δήμου Δέλτα, όπου ένα άτομο βρέθηκε χθες θετικό στον νέο κορωνοϊό, χωρίς να είναι έχει γνωστοποιηθεί αν πρόκειται για εργαζόμενο, ή φιλοξενούμενο.

Έξω από το ξενοδοχείο βρίσκονται αστυνομικοί, όπως και στο ξενοδοχέιο στην οδό Αγίου Δημητρίου στο κέντρο της Θεσσαλονικηςπου επίσης τελεί υπό καραντίνα, απαγορεύοντας την είσοδο και έξοδο σε οποιονδήποτε προς και από το ξενοδοχείο. 

Τα κρούσματα covid-19 στη Θεσσαλονίκη κατέγραψαν χθες θλιβερό ρεκόρ, ανερχόμενα σε 85, μεταξύ των οποίων τα 36 κρούσματα στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι, για τα οποία πηγή μετάδοσης όπως γνωστοποίησε ο κ.Τσιόδρας χθες ήταν εργαζόμενος που είχε έρθει σε επαφή με άτομο που είχε κάνει διακοπές στη Χαλκιδική και είχε συμμετάσχει σε συναυλία με πλήθος κόσμου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *