ΟΑΕΔ: Επτά νέα προγράμματα για 22.500 ανέργους

ΟΑΕΔ: Επτά νέα προγράμματα για 22.500 ανέργους

1752
SHARE
ΟΑΕΔ: Επτά νέα προγράμματα για 22.500 ανέργους

Για τα επτά νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν 22.500 ανέργους, των οποίων οι προκηρύξεις θα αναρτηθούν από τις αρχές του Ιουλίου μέχρι και τα μέσα του Αυγούστου, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, η Μ. Καραμεσίνη, αναφέρθηκε στα δύο νέα προγράμματα για τους νέους, τα οποία, όπως η ίδια είπε, θα προκηρυχθούν άμεσα και οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Τα συγκεκριμένα προγράμματα απευθύνονται:

– Σε νέους, από 25 έως 29 ετών, που έχουν ολοκληρώσει την πρακτική τους άσκηση. Είναι 1.300 θέσεις, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις του κοινωνικού τομέα της οικονομίας.

-Σε νέους, 18 έως 24 ετών, που ολοκληρώνουν την άσκηση πάνω στον τομέα των σπουδών τους. Οι θέσεις εργασίας είναι 2.500.

«Πρόκειται για την ένταξη των νέων σε κανονικές θέσεις απασχόληση», διευκρίνισε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ- ΜΠΕ, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, προσθέτοντας πως τα νέα αυτά προγράμματα αποτελούν ουσιαστικά, «τη δεύτερη φάση της ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας, μετά την πρώτη φάση, η οποία αφορά στην πρακτική άσκηση και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα».

Η κ Καραμεσίνη, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ το οποίο απευθύνεται σε 10.000 άτομα άνω των 55 ετών. Η πρόσληψη αυτών των ατόμων, θα γίνει σε επιχειρήσεις του δημοσίου τομέα και των ΟΤΑ, εξήγησε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ.

Επίσης ανέλυσε τα προγράμματα που αφορούν όλους τους ανέργους, όπως το πρόγραμμα απασχολήσεις 1.135 ανέργων, στο δημόσιο τομέα της υγείας, τις 1.900 προσλήψεις στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και τις 3.700 θέσεις εργασίας σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, σε 17 δήμους της χώρας. Ακόμη αναφέρθηκε και σε ένα επιπλέον πρόγραμμα 2.000 θέσεων εργασίας, το οποίο αφορά σε άτομα με αναπηρίας και αποφυλακισμένους και θα προκηρυχθεί στα μέσα Αυγούστου.

Σύμφωνα με τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ, η ένταξη των ανέργων, στις 22.500 νέες θέσεις εργασίας θα γίνει το φθινόπωρο και κάλεσε όλους όσοι ενδιαφέρονται να ενημερώνονται για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στον ΟΑΕΔ.

LEAVE A REPLY