ΟΑΣΘ: Έρχονται νέα λεωφορεία και 250 προσλήψεις οδηγών μέσω ΑΣΕΠ

ΟΑΣΘ: Έρχονται νέα λεωφορεία και 250 προσλήψεις οδηγών μέσω ΑΣΕΠ

838
SHARE

Την αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη, με κατάργηση άσκοπων δρομολογίων και με συνυπολογισμό των νέων δεδομένων που δημιουργεί το μετρό προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης (φωτογραφία) ο οποίος για ακόμη μία φορά άσκησε δριμεία κριτική στην προηγούμενη διοίκηση του ΟΑΣΘ. Μίλησε για χαώδη, όπως τη χαρακτήρισε, κατάσταση η οποία, κατά τον κ. Σπίρτζη, υπήρχε με το παλαιό καθεστώς, ενώ υποστήριξε ότι με την κρατικοποίηση του Οργανισμού εξοικονομήθηκαν 45 εκατ. ευρώ μέσα σε δέκα μήνες.

«Σήμερα βγήκαν σε διαβούλευση οι προδιαγραφές για τα νέα αστικά λεωφορεία, που θα είναι 350 νέας τεχνολογίας για τη Θεσσαλονίκη, 150 ηλεκτρικά, 150 αερίου και 50 αρθρωτά ντίζελ, για να καλύψουν τις πρώτες ανάγκες», είπε ο υπουργός προσθέτοντας πως στο τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα από αυτά τα νέα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, όπως ο ίδιος υποστήριξε μέσα σε 16 μήνες θα έχουν κυκλοφορήσει στο σύνολό τους τα νέα λεωφορεία, καθώς αυτό θα προβλέπεται και από τον σχετικό διαγωνισμό.

Ο υπουργός είπε ότι ακόμη ότι για για τον σχεδιασμό του νέου συγκοινωνιακού χάρτη της πόλης πρέπει να ληφθούν υπόψη ολοκλήρωση της επέκτασης του διαδρόμου 10/28 του αεροδρομίου «Μακεδονία» καθώς και η ταχεία σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Αθήνας, ενώ εξήγγειλε και υδατοδρόμιο, το οποίο, όπως είπε, θα εξυπηρετεί τους 400.000 επισκέπτες του Αγίου Όρους.

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωση επίσης ότι από σήμερα είναι σε εξέλιξη η δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τα ηλεκτρονικά διόδια και σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται.
«Η Θεσσαλονίκη παύει να ζει στη σκιά όσων την ήθελαν πατημένη και μίζερη», δήλωσε ο ίδιος, σημειώνοντας πως «η Θεσσαλονίκη έμεινε πολύ πίσω τις τελευταίες δεκαετίες. Το είδαμε από όσα παραλάβαμε. Αυτό πρέπει να ανατραπεί. Το κέντρο των Βαλκανίων, το παραγωγικό, εμπορικό και πολιτιστικό, απομονώθηκε, σταμάτησε να έχει παραγωγική δομή, απαξιώθηκε».

Οι προσλήψεις

Στη διάρκεια της ίδιας ημερίδας που διοργανώθηκε από το voria.gr με θέμα το κυκλοφοριακό και τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Σάββας Παναγιωτίδης εξαπέλυσε βολές κατά του παλαιού καθεστώτος στον ΟΑΣΘ, κάνοντας λόγο για «τρομερή κατασπατάληση, αδικαιολόγητα υψηλές επιδοτήσεις, ρεμούλες και απευθείας αναθέσεις». Κατήγγειλε 15 βουλευτές οι οποίοι, όπως είπε, στο παρελθόν ζητούσαν διορισμούς ημετέρων, ενώ προανήγγειλε προσλήψεις οδηγών προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις. «Ο πληγές είναι ακόμη μεγάλες για το στόλο, το προσωπικό και το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών», είπε ο κ. Παναγιωτίδης και πρόσθεσε: «Οι ελλείψεις είναι υπαρκτές. Αποχώρησαν 275 οδηγοί και δεν έγινε στο παρελθόν καμιά προσπάθεια αναπλήρωσής τους. Προκηρύσσουμε μέχρι τον Δεκέμβριο διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ για 250 οδηγούς, που θα δώσει ανάσα στον Οργανισμό και την πόλη». Χρειάζεται όμως, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτίδη «συνολικό σχέδιο μετακινήσεων σε όλο το νομό, για να σταματήσουν και οι αρρυθμίες στα δρομολόγια και η επιβάρυνση του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Ο πολίτης πρέπει να μάθει και στη νοοτροπία της μετεπιβίβασης».

LEAVE A REPLY