ΟΑΣΘ: Γολγοθάς χωρίς τέλος οι καθημερινές μετακινήσεις για τους Θεσσαλονικείς! (upd:16.43)

ΟΑΣΘ: Γολγοθάς χωρίς τέλος οι καθημερινές μετακινήσεις για τους Θεσσαλονικείς! (upd:16.43)

1621
SHARE

Απίστευτη ταλαιπωρία ζουν καθημερινά χιλιάδες Θεσσαλονικείς οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς που έχει η πόλη.

Η μείωση των δρομολογίων σχεδόν σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές και οι συχνές βλάβες των οχημάτων στη διάρκεια της διαδρομής βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας μέσα στα λεωφορεία κατά τις ώρες αιχμής και όχι μόνο.

Στις καθημερινές… βλάβες προστίθεται πλέον και η έλλειψη καυσίμων! Όπως συνέβη σήμερα το μεσημέρι σε λεωφορείο της γραμμής 56 που εκτελούσε το δρομολόγιο από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό έως το Ωραιόκαστρο. Το λεωφορείο -μέσα στο οποίο επικρατούσε το αδιαχώρητο- τράβηξε ξαφνικά χειρόφρενο ενώ κινούνταν επί της οδού Λαγκαδά, περίπου 20 λεπτά από την έναρξη της διαδρομής του. Όταν επιβάτης ρώτησε τον οδηγό τι συμβαίνει, εκείνος του απάντησε πως το βαρύ όχημα είχε μείνει από πετρέλαιο.

Έτσι, οι επιβάτες κατέβηκαν αναγκαστικά στη στροφή Καρατάσου για να επιβιβαστούν, αρκετή ώρα, αργότερα στο επόμενο λεωφορείο της γραμμής, το οποίο ήταν ήδη μισογεμάτο. Κι έφτασαν στο τέρμα του Ωραιοκάστρου, μετά από περίπου μιάμισι ώρα διαδρομής. Βέβαια, αν συνυπολογιστεί ο χρόνος αναμονής (σ.σ. κάποιοι από τους επιβάτες περίμεναν το πρώτο λεωφορείο για τουλάχιστον 20 λεπτά), τότε διαπιστώνεται πως για να φτάσουν οι επιβάτες από τον Σταθμό έως το Παλαιόκαστρο (σ.σ. είναι το τέρμα της γραμμής) χρειάστηκαν περίπου 2 ώρες!

Πάντως, όπως ανέφεραν στο thesseconomy.gr εκπρόσωποι του ΟΑΣΘ, το συγκεκριμένο λεωφορείο δεν είχε μείνει από καύσιμα, αλλά είχε διαρροή νερού με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί.

LEAVE A REPLY