ΟΑΣΘ: Εκτός λειτουργίας ένα στα τέσσερα αστικά λεωφορεία το καλοκαίρι

ΟΑΣΘ: Εκτός λειτουργίας ένα στα τέσσερα αστικά λεωφορεία το καλοκαίρι

794
SHARE

Την αποκάλυψη ότι κατά τη θερινή περίοδο κυκλοφορούσαν στη Θεσσαλονίκη 300 αστικά λεωφορεία αντί 420 που προβλέπεται κανονικά, έκανε ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης η Πρωτοβουλία για τις δημόσιες ανθρώπινες συγκοινωνίες, ο κ. Τσερμενίδης τόνισε πως αν και «το 75% του στόλου είναι καινούργια λεωφορεία, το 25% είναι οχήματα 20ετίας».

«Μετά τα 70 λεωφορεία που βγήκαν πρόσφατα στους δρόμους, στόχος είναι στις αρχές Σεπτεμβρίου, να κυκλοφορήσουν 525 λεωφορεία», σημείωσε.

«Πυρά» Παππά κατά Στεφανίδη

Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς χαρακτήρισε τις δημόσιες συγκοινωνίες, «κοινωνικό αγαθό» και τους εργαζόμενους, «κοινωνικούς λειτουργούς»  ενώ υποστήριξε πως παρά τα θετικά βήματα που γίνονται στην κατεύθυνση της αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες,«απέχουμε πολύ ακόμα από το επιθυμητό σημείο».

«Επιδιώκουμε να καθαρίσουμε (σ.σ. στον ΟΑΣΘ) ένα πελατειακό κράτος, το οποίο στήθηκε κυρίως ως μηχανισμός και όχι ως φορέας εξυπηρέτησης των πολιτών», υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

LEAVE A REPLY