ΟΑΣΘ: Νέα προσφυγή στο ΣτΕ από 353 παλαιούς μετόχους

ΟΑΣΘ: Νέα προσφυγή στο ΣτΕ από 353 παλαιούς μετόχους

448
SHARE

Νέα προσφυγή κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας 353 παλαιοί μέτοχοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) μετά την υπαγωγή του Οργανισμού σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Οι πρώην μέτοχοι ζητούν από το ΣτΕ την ακύρωση -ως παράνομης και αντισυνταγματικής- της απόφασης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών με την οποία προκηρύσσεται η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη της ελεγκτικής εταιρείας που θα αναλάβει το έργο της αποτίμησης της αξίας του ΟΑΣΘ.

Παράλληλα, ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός ο νόμος 4482/2017 για το «νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις αστικές συγκοινωνίες στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης» υποστηρίζοντας πως παρόμοια θέματα δεν μπορούν να διευθετηθούν με υπουργική απόφαση παρά μόνο με Προεδρικό Διάταγμα. Επίσης, υποστηρίζουν ότι ο νόμος 4482/2017 δεν παρέχει σχετική εξουσιοδότηση στον υπουργό Υποδομών για την έκδοση παρόμοιας απόφασης.

Επίσης, οι 353 παλαιοί μέτοχοι του ΟΑΣΘ ζητούν και πάλι την ακύρωση του νόμου 4482/2017 ως αντίθετου στα άρθρα 106, 17, 5 και 4 του Συντάγματος, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όπως και την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

LEAVE A REPLY