Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Κυκλώματα μεταφέρουν ασθενείς στα Σκόπια, σε ιατρεία που δεν...

Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Κυκλώματα μεταφέρουν ασθενείς στα Σκόπια, σε ιατρεία που δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο

1320
SHARE

Τη λειτουργία κυκλώματος, που μεταφέρει ασθενείς στα οδοντιατρεία των Σκοπίων, όπου τους παρέχονται υπηρεσίες αμφιβόλου ποιότητας, καταγγέλλει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ).

Ο πρόεδρος του ΟΣΘ, Αθανάσιος Δεβλιώτης, κάνει λόγο για στοιχεία-σοκ, τα οποία θα δημοσιοποιήσει σε συνέντευξη τύπου το πρωί της Τρίτης 20 Μαρτίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας. “Πρόκειται για ένα ζήτημα που μας απασχολεί έντονα τα τελευταία χρόνια. Η κατάσταση, λόγω της κρίσης, διαρκώς χειροτερεύει, με θύματα ανυποψίαστους συμπολίτες μας που διακινδυνεύουν τη ζωή τους σε ιατρεία που δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο” σημειώνει ο Πρόεδρος του ΟΣΘ.

Μια ημέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα 19 Μαρτίου (μεθαύριο) κλιμάκιο του ΟΣΘ θα επισκεφθεί το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιηθεί αυτοψία και θα καταγραφούν ανάγκες κι ελλείψεις που αφορούν στην οδοντιατρική περίθαλψη των ασθενών. “Συνεχίζουμε δυναμικά το μπαράζ επισκέψεων σε δημόσιες δομές Υγείας στη Θεσσαλονίκη. Μετά την πρώτη μας κρούση στο νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος” και στις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών ακολουθεί το Ιπποκράτειο. Δυστυχώς ερχόμαστε αντιμέτωποι με εικόνες παρακμής, άκρως επικίνδυνες για τους πολίτες” τονίζει ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

LEAVE A REPLY