Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Η Κυβέρνηση και το κύκλωμα των Σκοπίων θέτουν σε...

Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Η Κυβέρνηση και το κύκλωμα των Σκοπίων θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς

748
SHARE

Δριμύ “κατηγορώ” κατά της Κυβέρνησης απευθύνει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για τη διαχρονική απουσία της Οδοντιατρικής περίθαλψης από τους προϋπολογισμούς του Ελληνικού κράτους, που σε συνδυασμό με τη λειτουργία οργανωμένου κυκλώματος στα Σκόπια τα τελευταία χρόνια διώχνει τους ασθενείς στα Σκόπια, όπου όμως τίθεται σε κίνδυνο η υγεία τους. Ο ΟΣΘ δηλώνει ότι θα προωθήσει από την πλευρά του την συνεταιριστική Οδοντιατρική και θα επιδιώξει συνεργασίες με αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες, που θα μπορούν να καλύπτουν μέρος ή και το σύνολο των Οδοντιατρικών δαπανών των ασθενών.

“Τα τελευταία χρόνια – τόνισαν σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος και ο γ.γ. του ΟΣΘ, κ.κ.Αθανάσιος Δεβλιώτης και Βασίλειος Μυλωνάς – ένα πολύ καλά οργανωμένο, πολιτικά και οικονομικά υποστηριζόμενο κύκλωμα, που βρίσκεται στην γειτονική χώρα των Σκοπίων, εκμεταλλεύεται τις ανάγκες των εξαθλιωμένων Ελλήνων πολιτών για οδοντιατρική περίθαλψη. Η εσκεμμένη απουσία του Ελληνικού κράτους, που δεν εκπληρώνει τις Συνταγματικές του υποχρεώσεις, η ανύπαρκτη πολιτική Υγείας και η διαχρονική απουσία της Οδοντιατρικής περίθαλψης από τους προϋπολογισμούς του Ελληνικού κράτους είναι οι αιτίες ενός προβλήματος, που τείνει να γιγαντωθεί με ολέθριες συνέπειες για τους συμπολίτες μας.

Η διαρροή των ασθενών μας στις γειτονικές Βαλκανικές χώρες και κυρίως στα Σκόπια, λόγω των χαμηλών τιμών που υπάρχουν εκεί, είναι το επακόλουθο της εξαθλίωσης και της απελπισίας των Ελλήνων πολιτών. Τα παραδείγματα ασθενών που διακινδυνεύουν τη ζωή τους, προκειμένου να μπορέσουν να εξοικονομήσουν ένα μικρο ποσό, διαρκώς πληθαίνουν. Παρά τη διαρροή συναλλάγματος και την απροσδιορίστου ποιότητας περίθαλψη, το Ελληνικό κράτος συνεχίζει να περιφρονεί τους πολίτες του, αδιαφορεί για την επαγγελματική εξόντωση των Οδοντιάτρων και δεν προβαίνει σε καμιά διορθωτική κίνηση”.

Η διοίκηση του ΟΣΘ επικαλέστηκε, μάλιστα, και συγκεκριμένα παραδείγματα ασθενών που επισκέφτηκαν οδοντιατρεία στα Σκόπια και κατέληξαν σε νοσοκομεία της Ελλάδας για νοσηλεία, όπως ασθενείς που είχαν καρκίνο του στόματος δεν τους είπαν τίποτα στα Σκόπια και προχώρησαν σε ιατρικές πράξεις θέτοντας σε κίνδυνο της ζωής τους, και μια νεαρή κοπέλα που πήγε για εξαγωγή μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με ακατάσχετη αιμορραγία και της έγινε μετάγγιση αίματος.

“Παρά την δραματική μείωση των εσόδων μας, η τεράστια και αυθαίρετη φορολόγηση των εισοδημάτων των ελευθέρων Επαγγελματιών έρχεται να δώσει την χαριστική βολή, πρόσθεσε η διοίκηση του ΟΣΘ. Επιπλέον το υψηλό κόστος των υλικών (λόγω διαφορετικής τιμολόγησής τους στη χώρα μας) και των Οδοντοτεχνικών υπηρεσιών (λόγω αυξημένου ΦΠΑ), το υπερβολικό λειτουργικό κόστος των εργαστηρίων και των οδοντιατρείων, καθιστά τις Οδοντιατρικές υπηρεσίες στην Ελλάδα ακριβότερες και μη ανταγωνιστικές σε σχέση με τις γειτονικές χώρες, αλλά και ένα είδος… πολυτέλειας, σε σχέση με το μέσο εισόδημα των πολιτών. Τέλος ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα, που εκ προμελέτης δημιούργησε η κυβέρνηση, είναι η άνιση μεταχείριση εταιρειών και ελευθέρων επαγγελματιών, με το νέο νόμο περί απελευθέρωσης του επαγγέλματος|.

Προτάσεις – Πρωτοβουλίες

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δηλώνει πως έχει υποχρέωση απέναντι στους συναδέλφους του κι απέναντι στον Ελληνικό λαό να ασκήσει πίεση με κάθε δυνατό τρόπο σε Εθνικό και διεθνές επίπεδο, προκειμένου να πετύχουμε την εξασφάλιση οικονομικά ανταγωνιστικής και ποιοτικής Οδοντιατρικής περίθαλψης, όπως αυτό συμβαίνει σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη και όπως επιτάσσει και το Ελληνικό Σύνταγμα και ανακοινώνει ότι:

-Θα προχωρήσει στην προώθηση της συνεταιριστικής Οδοντιατρικής με την ίδρυση Οδοντιατρικών Εταιρειών από τους συναδέλφους Οδοντιάτρους, ώστε να τύχουν ευνοϊκότερης φορολογικής μεταχείρισης και με ορθολογική διαχείριση των λειτουργικών τους εξόδων, να μπορέσουν να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί.

-Θα διαπραγματευτεί την επωφελή συνεργασία με αξιόπιστες Ασφαλιστικές Εταιρείες, που θα μπορούν να καλύπτουν μέρος, ή και το σύνολο των Οδοντιατρικών δαπανών των ασθενών του.

-Τέλος θα ασκήσει κάθε είδους πίεση στην Κυβέρνηση για την μείωση των εξοντωτικών φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων, καθώς και του υψηλού ΦΠΑ των υλικών και των υπηρεσιών, που σχετίζονται με το οδοντιατρικό επάγγελμα.

LEAVE A REPLY