ΟΕΒΕΜ: Δωρεάν συμβουλευτική βοήθεια για τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους της Μαγνησίας

ΟΕΒΕΜ: Δωρεάν συμβουλευτική βοήθεια για τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους της Μαγνησίας

451
SHARE

Τρία τμήματα συμβουλευτικής για τους επαγγελματοβιοτέχνες και έμπορους της Μαγνησίας σε θέματα, ασφαλιστικά, νομικά και δανείων από τράπεζες ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συστήσει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων νομού Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ), στην πρώτη συνέντευξη τύπου, που παρέθεσε υπό τη νέα σύνθεσή της.

Επίσης, στο τέλος Μαΐου αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα έρευνα  μεταξύ των μελών της ΟΕΒΕΜ με ανανεωμένο ερωτηματολόγιο για την αποτύπωση της κατάστασης των τοπικών ΜΜΕ και επαγγελματιών. Όπως επεσήμανε ήδη, πάντως, ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ.Τρύφων Πλαστάρας, οι κλάδοι της ελαφράς μεταποίησης στην περιοχή βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, ενώ το ποσοστό των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν αθροιστικά προβλήματα με τραπεζικές, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις υπολογίζεται σε 60%.

Με βάση, εξάλλου, τις έρευνες που έγιναν στο παρελθόν, όπως σημείωσε ο κ.Πλαστάρας, προέκυψε ότι οι επαγγελματοβιοτέχνες αντιμετωπίζουν στην πλειοψηφία τους θέματα με το ασφαλιστικό, τα δάνειά τους και άλλους είδους θέματα νομικά θέματα και χρειάζονται συμβουλές. Γι αυτό το λόγο η Ομοσπονδία αποφάσισε να διαθέσει δωρεάν τέτοιου είδους υπηρεσίες, με ένα νομικό, έναν ειδικό στην επίλυση θεμάτων με επαγγελματικά δάνεια, αλλά και έναν για ασφαλιστικά θέματα.

Το νέο Δ.Σ. της ΟΕΒΕΜ αποτελείται από τους κ.κ. Τρύφωνα Πλαστάρα-Πρόεδρο, Βασίλη Τόπα-Α’ αντιπρόεδρο, Γιάννη Χατζηπαρασσίδη-Β’ αντιπρόεδρο, Δωροθέα Καναβιτσά-Γ.Γραμματέα, Νίκο Πλουμιστό-αναπληρωτή γραμματέα, Γιάννη Φώβο-ταμία, Νικ. Τσίρο-αναπληρωτή ταμία, Θανάση Μόσχο-έφορο, Απόστολο Τσούπρο-υπεύθυνο κινητοποιήσεων και Νίκο Αγγελέτο και Ματθαίο Κοντάκη-μέλη.

Η Ομοσπονδία θα εκπροσωπηθεί στη ΓΕΣΕΒΕΕ από τους κ.κ. Δωροθέα Καναβιτσά, Νικ. Τσίρο, Τρύφωνα Πλαστάρα και Βασίλη Τόπα.

 

 

LEAVE A REPLY