«Οινικές Περιηγήσεις» και … «Τα ΒορΟινά» τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη!

«Οινικές Περιηγήσεις» και … «Τα ΒορΟινά» τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη!

741
SHARE

Περιμένοντας «Τα ΒορΟινά» το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και γιορτάζοντας την εποχή του τρύγου, η Ένωση Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» προσκαλεί σε «Οινικές Περιηγήσεις με Πυξίδα Τα ΒορΟινά» στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σε επιλεγμένους χώρους της πόλης, όπως winebar, bar, εστιατόρια και κάβες όπου προγραμματίζονται εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, γνωριμία με ποικιλίες και οίνους νέων και παλαιωμένων εσοδειών, masterclass, food & wine κ.α.

Το πρόγραμμα των Οινικών Περιηγήσεων είναι ήδη σε εξέλιξη και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επιλέξουν τις δικές τους οινικές διαδρομές, χωρίς να ξεχάσουν να κάνουν κράτηση όπου είναι απαραίτητο. Όλο το ενημερωτικό υλικό με το πρόγραμμα των οινικών περιηγήσεων είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.voroina.gr που ενημερώνεται συνεχώς.

Η κεντρική εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, «Τα ΒορΟινά», με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ). Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, ημίγλυκοι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και μία σειρά από αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας, θα είναι, μαζί με τους δημιουργούς τους, στη διάθεση του κοινού.

Και για ακόμη περισσότερη οινική απόλαυση αλλά και εκπαίδευση, οι επισκέπτες των ΒορΟινών μπορούν να επισκεφθούν τα δύο ειδικά θεματικά περίπτερα:

1. «Το σταφύλι και το κρασί» μία ξεχωριστή οινογνωσία παράλληλης γευστικής δοκιμής με οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιού, την «πρώτη ύλη» και τους αντίστοιχους μονοποικιλιακούς οίνους, το «τελικό προϊόν».

2. «Αφρώδεις, γλυκείς οίνοι και αμπελοοινικά αποστάγματα» σε μία κοινή γευσιγνωσία για την προσέγγιση των διαφορετικών στυλ μεταξύ των κατηγοριών αυτών.
Στο πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα των ΒορΟινών, το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί για τον οινοτουρισμό και το δίκτυο των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», να δοκιμάσει εδέσματα από διάφορες επιχειρήσεις παραδοσιακών προϊόντων και να γνωρίσει πώς φτιάχνουμε περέκ με τυρί και γλυκό σταφύλι ή σοκολάτα με κρασί στις επιδείξεις παρασκευής στα περίπτερα του «8ουThessalonikiFoodFestival».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «Τα ΒορΟινά» αποτελούν μία από τις πλέον αγαπητές οινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα που το οινόφιλο κοινό αγκάλιασε από το 2005 όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά. Από τότε έχει καθιερωθεί και διεξάγεται ανελλιπώς κάθε χρόνο με τη θερμή ανταπόκριση χιλιάδων βορειοελλαδιτών, και όχι μόνο, φίλων του κρασιού, επαγγελματιών και καταναλωτών.

Η είσοδος για την κεντρική εκδήλωση «Τα ΒορΟινά» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι 5 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

Τα ΒορΟινά διοργανώνονται από την Ένωση Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» (www.winesofnorthgreece.gr – www.wineroads.gr, www.facebook.com/voroina και www.facebook.com/winesofnorthgreece) και πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Thessaloniki Food Festival.

LEAVE A REPLY