Οι Θεσσαλονικείς προτιμούν τα παλαιά ακίνητα και αγοράζουν με μετρητά

Οι Θεσσαλονικείς προτιμούν τα παλαιά ακίνητα και αγοράζουν με μετρητά

1518
SHARE

Το 84,4% των ακινήτων που πουλήθηκαν το 2017 στη Θεσσαλονίκη ήταν κατοικίες, το 50% εκ των οποίων ήταν για ιδιόχρηση και το άλλο 50% για επένδυση ενώ το 93% των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν ήταν τοις μετρητοίς.

Τα συμπεράσματα αυτά προέκυψαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του 1ου συνεδρίου για την ακίνητη περιουσία Prodexpo North, με τους εκπροσώπους των μεσιτών της Θεσσαλονίκης να τονίζουν ότι αν οι τράπεζες αρχίσουν να χορηγούν στεγαστικά δάνεια, η αγορά θα εκτιναχθεί.

Σύμφωνα με στοιχεία των μεσιτικών γραφείων της Θεσσαλονίκης οι αγοραπωλησίες που έγιναν το 2017 αφορούσαν ακίνητα χαμηλών αξιών.

Ειδικότερα, το 28% των αγορών αφορούσαν ακίνητα, αξίας μέχρι 30.000 ευρώ,τα οποία επρόκειτο να αξιοποιηθούν για βραχυχρόνιες μισθώσεις (Airbnb).

Επιπλέον, η αγορά των ιδιωτών στη Θεσσαλονίκη προτιμά τα παλαιά ακίνητα, με το 67,7% να στρέφεται σε κατοικίες κτισμένες προ του 1978.

Τέλος, το κέντρο της πόλης προτιμάει το 34,4% των αγοραστών ενώ ένα επιπλέον 34,3% επιλέγει να αγοράσει ακίνητο στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

LEAVE A REPLY